Since 2010

Since 2010

Monday, September 19, 2016

MEDIBANG!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Baru ni Sakura post pasal Pixel.
Sekarang Sakura bagi can untuk manga paiting.

Walau bagaimanapun, Sakura bukan pro-artis painter.
Nak nak lukis manga. Im just an amateur je.

Sakura ni gila minat melukis tapi..
Takde kemudahan selain pen and pensel.
Dalam mimpi je mampu lihat drawing tablet. (mahal)

 Bila nak upload dekat online social, 
Sakura hanya mampu scan then edit dkat laptop.
Or, just lukis guna mouse dkat SAI paint.
Kinda of payah sikit!

But. 
Medibang app ni a life saver to me.
Benda percuma. Mudah alih.
Guna smartphone pon dah boleh lukis.
Anyway, semua ni pakai touchscreen, n pakai jari jer.














Monday, June 27, 2016

Sakura dengan pixel!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hello everybody!

Sakura dah lama tak update blog sebab busy kerja and dengan cerpen nye.. 
Anyway, Sakura rasa kena kumpul duit beli cpu baru dengan komputer baru.

Tapi..
Tu bukan point post kali ini.
Tapi mengenai pixel.

Sejak dua menjak ni Sakura terlalu intim dengan melukis. Gatalje tangan nak melukis.
Bila nak share sesuatu kat social media, Sakura suka guna SAI dengan adobe Photoshop.
Yer, Sakura noob pasal art&graphic.
Tapi Sakura still 've fun.

Its kinda interesting lately.
Minecraft terutamanya banyak guna pixel.
terpengaruh dengan MMM

also dengan Gaming
Sakura terasa/teringin nak buat simple game
using pixel graphic.
sempat belajar tutorial kat youtube.
sikit2 sudahla. sekadar suka2.

contoh hasil belajar Pixel grahic.
(konon nak buat sprite)

1st


2nd
\



 Thats all, tentang latest activity....

Selamat berpuasa, dan Selamat Hari Raya!!