Since 2010

Since 2010

Monday, June 27, 2016

Sakura dengan pixel!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hello everybody!

Sakura dah lama tak update blog sebab busy kerja and dengan cerpen nye.. 
Anyway, Sakura rasa kena kumpul duit beli cpu baru dengan komputer baru.

Tapi..
Tu bukan point post kali ini.
Tapi mengenai pixel.

Sejak dua menjak ni Sakura terlalu intim dengan melukis. Gatalje tangan nak melukis.
Bila nak share sesuatu kat social media, Sakura suka guna SAI dengan adobe Photoshop.
Yer, Sakura noob pasal art&graphic.
Tapi Sakura still 've fun.

Its kinda interesting lately.
Minecraft terutamanya banyak guna pixel.
terpengaruh dengan MMM

also dengan Gaming
Sakura terasa/teringin nak buat simple game
using pixel graphic.
sempat belajar tutorial kat youtube.
sikit2 sudahla. sekadar suka2.

contoh hasil belajar Pixel grahic.
(konon nak buat sprite)

1st


2nd
\



 Thats all, tentang latest activity....

Selamat berpuasa, dan Selamat Hari Raya!!

Saturday, June 18, 2016

Cincin Hati ! Jom baca!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

memperkenalkan short story yang baru iaitu Cincin Hati


Summary dia masih dalam pembikinan so, i will update it later.
Sakura akhirnya berjaya buat sampai part 7 setakat ini.
So, rajin2 la baca dia kat fb or kat wattpad seperti link yang tertera di bawah ni.

thats all, laporan Sakura!!!