Since 2010

Since 2010

Wednesday, November 24, 2010

Ke mana Sakura Menghilang?????

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Apa khabar semua? alhamdulillah Sakura sihat sahaja,

Ramai yang tanya Sakura, ke mana Sakura menghilang kalau dah x on9???

Sakura cume boleh jawab satu sahaja. Busy sesangat. Bila bekerja + Stress (biaselah sbb bdak baru), so Sakura hidup cam makan, tdo, keje, rehat... ermm... mmg Sakura tgh hidup terumbang ambing...
Tapi apsal baru sekarang Sakura muncul semula? hahaha...sbb Sakura baru ade masa la...

Apa yang Sakura nak cerita pon, Sakura hanya boleh skip2 sbb nntie sampai ke esok la korang baca plak.

  1. Gigi - akhirnya gigi geraham bongsu (kanan bawah) Sakura telah berjaya dicabut hahaha... Sakit tak terkira ( naseb baik ade pain killer) , kena tarik (cam patung), kena jahit (cam baju)...ahaha... siot sakit. Tapi takpelah sebab dah 2 tahun merana. (malas nak cerita panjang2) okey2, skip!
  2. Keje - macam yang Sakura cerita kesibukan sebagai budak baru dalam kerjaya jururawat ini mmg la mantaP.. oleh kerana Sakura ni tak berapa matang, terpaksalah Sakura mendaki perlahan2.. dan ia buat Sakura terpkasa berlari2...ahaha...jatuh tersungkur pon kena bangun balik la kan...okey2, skip!
  3. Kereta - oleh kerana tempoh pengesahan bekerja mengambil masa setahun... slip gaji 3 bulan pon belum dapat lagi.. proses pembelian kereta terpaksa dipendingkan...uhuhu...(Sakura nak kereta satu buat pergi kerja)..skip!
  4. Cuti - cuti belum direquest (Sakura tak reti nak mintak cuti + segan) ehehe... off day sajala...maybe simpan cuti kot.. errm skip!
  5. Gaji - gaji sudah habis..opss..pemboros ka? ^_^ Sakura beli sofa, beli cd, cabot gg, korban n jalan2.skip!
  6. Korban - alhamdulillah, sakura mampu buat ibadah korban. skip!
  7. Game - jarang main dah, dah matang kot :P...skip!
  8. Korea + Jepun - Sakura dah kureng jadi kpop n jpop fans buat masa ni,... tgh layan drama n cerita jer... HAMMER session + Master Of Study + Oh My lady.......oh ..skip!
  9. Cheng Ho Expo - yup Sakura pergi dengan munie n manisah... ^_^ thank friends....skip!
  10. Blog - kena jarang2 post entry sbb busy..skip!
  11. Haji - pakcik n makcik Sakura pergi buat Haji..uhuhu..rindu sama mereka la..skip!
  12. Kamera - Ade orang tu offer Sakura deposit rm100 untuk Canon EOS 550D..jumlah penuh die RM3000. tapikan Sakura masih kuat semangat untuk beli Canon EOD 7D...rm5000 jer (Sakura, sila belajar berjimat untuk gaji yang akan datang baru boleh beli kamera ni...)..uh..skip!
  13. Muhasabah - Yup, Sakura banyak muhasabah diri sepanjang hidup selepas belajar nie.. maklumlah diri belum matang lagi..kena banyak improve akhlak n ibadah. Doakan kebaikan buat Sakura ye.Insyallah..Amin!...skip
okay...dah habes...

Sakura bergambar dengan Prof. Liu Da You yang datang dari ShangHai bersama dua rakan Sakura @ junior iaitu Manisah n Munie. Lukisan beliau sangat Sakura kagumi sebab Sakura pon minat melukis tapi takde skill cam beliau itu... uhuhu.. Kenangan terindah semasa di Cheng Ho Expo Exhibition, Kota Bharu Kelantan. Terima kasih prof sebb sudi lukiskan secebis bakat yang ada buat Sakura. Nanti Sakura cari frame n tampal siap2 k!

Sekian, terima kasih!

p/s: off to blogwalking!

Wednesday, November 3, 2010

Kelab Blogger USMkk?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura nak citer pasal title di atas..yup.. di manakah kelab blogger usmkk?
bolehkah anda mengumpul nye? bertemunye?
mana - mana? tak jumpa lorh...(Sakura dah carik kat internet tp x jumpa2 jgak...lorh)

so, dengan ini secara berapa x official nye..

jeng jeng jeng...

ehehe

..yep...logo/ banner kelab usmkk blogger telah dibentuk oleh Sakura.. sbb Sakura x jumpa...so..itu sjelah update sakura kali ini...

gunalah code/script/html seperti diatas kalau nak setting buat banner yer

by2 ...:P

Monday, November 1, 2010

Pertandingan 'Header' Tercantik Kali Ke-2 oleh Alienelliz

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ni mungkin contest ke-2 Sakura join. thanks to azmie sbb tag Sakura. Sakura baru tahu rupenye ade orang akan buat contest camni.. hehe , so..di kesempatan masa ni, Sakura nak join contest yang dibuat oleh alienelliz .
Ini ialah header yang akan Sakura pertandingkan ..
Tadaa! hehe.. Sakura punye header rasmi yang pertama. ^_^
Mintak2 menang hehehe...

Camner contest itu dijalankan boleh la klik sini. Dateline die ialah 6 Nov 2010. so sempat jer lagi.

3 Sekawan yang saya tag ialah:
 


p/s: okay la..chow..ahaha