Since 2010

Since 2010

Wednesday, May 26, 2010

Cuti: Cutikah?




Duduk di rumah = cuti?
Vacation = cuti?
Cuti terjadi apabila tiada sebarang aktiviti yang menyibukkan. Dalam kata lain melengangkan/melapangkan waktu.

Tak gitu?
Oh, kalau kamu bertanya pada Sakura, Sakura hanya boleh bagitau hanya fizikal sahaja yang rehat. Tapi mental dan spiritual langsung tidak boleh berhenti bekerja. Kenapakah?
1)Exam
Exam LJM yang mungkin akan meragut masa depan..kalau tak lakukan yang terbaik.
Dalam kata lain Sakura kenalah menjadi serius dan bersungguh - sungguh dalam mengatur masa depan yang telah dijanjikan. Cheewah, bermadahlah plak Sakura ini. Percaya atau tidak buku Med-Sug yang tebal itu kembali menjadi teman baik Sakura. Oh, TiDaKK..=P
2)Prosedur
Untuk lulus LJM bukan perkara senang, kena penuhkan buku log. Sakura ade sket jer lagi prosedur yang harus diambil. Tapi masalah transport menjadi - jadi. Mana taknye, Sakura jer cuti dalam famili Sakura. Yang lain kat rumah busy sangat2. =(
3)Family matter
Apa kes? Masalahnye taklah kritikal. Tapi kondisi untuk menyelesaikannya memerlukan tenaga dari seluruh ahli keluarga. :) barulah dapat share buruk dan baiknye.

Oi2 terlebih sudah, malas dah nak cerita, Sakura ade kerja nak buat.. sian kawan - kawan, lama tak jumpa Sakura ek? Rindula tu...kekeke :) Rindu kamu jugak.

Tuesday, May 18, 2010

Assalamualaikum




Ini merupakan blog yang ke 9 kot dalm hidup sakura.. hahahahhahahahahaa

x sangka ade org yang betul2 gila blog mcm sakura hahahhahaha

berkat pujukan saudara dr.badol.. sakura telah melancarkan blog ini untuk tontonan umum terutamanya rakan - rakan dan keluarga sakura, rileklah sakura akan enjoy bersama dengan pembaca dlm blog ini... terlebih dahulu, sakura mintak maaf kalau ade kata-kata sakura yang menyakitkan hati ataupun sakura buat silap tanpa sakura sedari...im sorry!.

tanpa membuang masa , saya sakura merasmi kan blog yang ke 9..yeeha...sempena habis nya tempoh sakura belajar. yeeha...oppss terlebih sudah..hehe

jemput lah masuk..

....