Since 2010

Since 2010

Sunday, October 25, 2015

Demam Majisuka Gakuen!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Hi guys, im back.

Sakura demam... DEMAM MJ!!! 


MAJISUKA GAKUEN!

A.K.A AKADEMI SERIUS

Ini team MJ Season 1



*yang pendek ketot tu LEader Rappapa.. Oshima Yuko!


Sedikit info pasal MJ ni..

Ini JDRAMA bukan KDRAMA

Semua watak dimainkan/dilakonkan oleh AKB48

AKB 48 ni penyanyi berkumpulan yang berpusat di Akihabara

Sila google /wiki sendiri details ok!

Kengkadang ja ade jgak cameo guest star.

 Lakonan diorang takde tip top..

Tapi bagi Sakura, enjoyable jgak.

Perfomance diorang makin improve dalam lakonan..

Dari episode ke episode ..

Dari season ke season


Taw tak sekarang dah sampai season 5

Skrg tgh streaming kat HULU US, JPN


 Saper yang pernah mengikuti MJ mesti knal dgn watak Maeda.

ohh.. BTW diorang byk guna nama ORIGINAL untuk tiap watak. 

So tak heran la kalau Maeda ni mmg Maeda di dunia luar.


Cerita dia mengenai bdak sekolah yang nak menguasai kumpulan yankee di sekolah dia.

Kiranya.. macam FIGHT to the TOP la.

Byk nilai Murni actually >_<

Tp byk ayat Gangsterla.. contoh kalau kita B.M.ni

guna Gua, LU, ..alah mcm KL Gangster..

cuma bahasa jer jepun


Nezumi dan Matsui Jurina.. watak hoT! 2nd Season

Season 1 & 2 mmg banyak memainkan peranan untuk next2 season seterusnya.

Every season lain - lain Leader dia. tgok la sendiri ya.


Cuma dalam Season 3



Cerita MJ3 ni berkonsep PRINSON BREAK

dan MUKA BARU

FYI.. Muka baru di dilakonkan oleh

AKB48 Next Generation.

if you know what i mean


then 

Season 4

WOW..



 2 watak utama!


google sendirik ek.


oh btw.. Minami muncul kembali selepas mati di Season 1

dan selepas muncul jd detektif di Season 2

tgkla dia jadi ape.


DAN 2015

Muncullah Season 5

Yang hangat2!


hurm... rugi der i xder akaun hulu and x duk jpn

sbb season 5 jer online streaming

x masuk tv atas alasan diorang punya drama

terlebih violent.

Sekarang duk ep 11.. tgh waiting ep 12...

byk kematian watak utama.

yang mana season 1 hanya 2 watak utama dimatikan

 BANG BANG BANG

pistol sana sini








sbb kena lawan YAKUZA

Lakonan diorang mmg makin mantap

macam movie.

Serius!! xde langsung funny act.

AND..

Sakura kena faham NIHON

sbb xde subtitle! Y_Y

Gambate!!


Sooo! 

MAjisUKA!!!

update: Sakura dah Layan MJ 0 !!!

p/s: biasanya orang yang layan MJ ni automatik layan AKB48!!

credit to wiki n dramatv n sewaktu dgnnya

Tuesday, May 12, 2015

Hari Jururawat 2015, Hari Ibu & Hari Guru.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura nak citer hari ini Sakura kerja pagi. Ade sorang makcik tegur, "misi mari lah sekejap".
"eh apa hal plak mak cik ni panggil?" Sakura ni terhegeh - hegeh la menuju ke katil empuk makcik tu.
Selamat Hari Jururawat misi!
^_^
Senyum sampai ke pipi ade org ingatkat kita. Terharu doh..
Yela. sbb lupa tarikh. smpai tak taw bila sambutan nye.
TQ makcik!
Taklupa nak ucap Selamat Hari Jururawat kat my lecturer, my senior n my friends. Also to all nurses out there! Keep calm n strong my dear n guys..(in case korang tak taw ramai je male nurses. and Sakura tak ucap mende ni untuk girl nurse only.)

Tq la kawan kawan yang bagi ucapan. Student, doctor, pt dan lain- lain.

Tak lupa jugak sambutan hari Ibu, dan hari Guru pada bulan Mei ini. Happy Mothers Day, dan Happy Teachers day.
* i wish mother day change to hari ummi since ade org kata kita sambut greece punya kepercayaan.
* dan memang Sakura tak sambut mothers day kat umah. kita kena hargai our MOM dan orang lain punya MOM, dan semua yang berstatus MOM walaupun angkat, tiri, atau mak sedara.
Dan tak perlu hari. Kerana ia ialah EVERYTIME.

Makcik2 Sakura ialah cikgu dan juga status ibu. So, Sakura pilih happy Teachers DAY!! YEp, esok mau borong adiah.!!





Friday, March 20, 2015

Malam Kebudayaan India 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hello, everybody!

Sakura cuma nak share aktiviti sakura minggu lepas. 13 Mac baru - baru ini, Sakura diajak oleh junior Sakura untuk join MKI'15 di USM, Kampus Kesihatan.

Sayang sangat sebab Sakura datang lewat terpaksa duduk di belakang.
tapi entrance di dewan utama memang gempak, ni sahaja gambar entrance yang Sakura sempat ambil. Maklumlah teruja sampai lupa ambik gambar. Eheee..














pintu masuk dia ke main hall memang awesome!
pandai plak bebdak usm ni hias! i like!
tu belum kira hiasan kat atas lantai di luar dewan.
#maaf xde gambar nak tunjuk

lepas je masuk ade macam2 kat kiri kanan blkng dewan.
ade pameran, ade photoshoot , ade hiasan dinding
sume ni menunjukkan kebudayaan india itu sendiri. seni itu penting!
 oh, creativity pon penting

sape sape nak try pakai baju kebudayaan kaum india pon boleh. dia siap ajar cara nak pakai lagi


ni gmbr kitorang! yeyeye

masa ni waktu makan dan rehat, light on , tu yang cerah tu

.....
anyway main persembahan adalah diatas pentas











our lovely pengarah kampus bagi ucapan, then gimik perasmian pembukaan MKI pon havoc you All!

riuh 1 dewan!

gambar kat bawah ni plak adalah gmbar persembahan tarian dan nyanyian





















oh, ya..  persembahan yang Sakura rasa tak boleh lepaskan peluang ialah persembahan teater pendek tentang kegemilangan kerajaan india..
kisah queen yang terpaksa kahwin dengan anak raja yang jahatdan kononya jatuh cinta dekat bodyguard dia.. wah..mcm tgok movie plak..hahaha



disamping itu, ade cabutan bertuah.. tapi x bertuah lah.. huhuhu
anyway, sakura balik awal sbb dah lewat.. tapi kawan sakura persembahan yang last tu sgt awesome, so, melepaslaaa.....

dan itu sahaja .. sekian!