Since 2010

Since 2010

Friday, March 20, 2015

Malam Kebudayaan India 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hello, everybody!

Sakura cuma nak share aktiviti sakura minggu lepas. 13 Mac baru - baru ini, Sakura diajak oleh junior Sakura untuk join MKI'15 di USM, Kampus Kesihatan.

Sayang sangat sebab Sakura datang lewat terpaksa duduk di belakang.
tapi entrance di dewan utama memang gempak, ni sahaja gambar entrance yang Sakura sempat ambil. Maklumlah teruja sampai lupa ambik gambar. Eheee..














pintu masuk dia ke main hall memang awesome!
pandai plak bebdak usm ni hias! i like!
tu belum kira hiasan kat atas lantai di luar dewan.
#maaf xde gambar nak tunjuk

lepas je masuk ade macam2 kat kiri kanan blkng dewan.
ade pameran, ade photoshoot , ade hiasan dinding
sume ni menunjukkan kebudayaan india itu sendiri. seni itu penting!
 oh, creativity pon penting

sape sape nak try pakai baju kebudayaan kaum india pon boleh. dia siap ajar cara nak pakai lagi


ni gmbr kitorang! yeyeye

masa ni waktu makan dan rehat, light on , tu yang cerah tu

.....
anyway main persembahan adalah diatas pentas











our lovely pengarah kampus bagi ucapan, then gimik perasmian pembukaan MKI pon havoc you All!

riuh 1 dewan!

gambar kat bawah ni plak adalah gmbar persembahan tarian dan nyanyian





















oh, ya..  persembahan yang Sakura rasa tak boleh lepaskan peluang ialah persembahan teater pendek tentang kegemilangan kerajaan india..
kisah queen yang terpaksa kahwin dengan anak raja yang jahatdan kononya jatuh cinta dekat bodyguard dia.. wah..mcm tgok movie plak..hahaha



disamping itu, ade cabutan bertuah.. tapi x bertuah lah.. huhuhu
anyway, sakura balik awal sbb dah lewat.. tapi kawan sakura persembahan yang last tu sgt awesome, so, melepaslaaa.....

dan itu sahaja .. sekian!