Since 2010

Since 2010

Sunday, October 25, 2015

Demam Majisuka Gakuen!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Hi guys, im back.

Sakura demam... DEMAM MJ!!! 


MAJISUKA GAKUEN!

A.K.A AKADEMI SERIUS

Ini team MJ Season 1



*yang pendek ketot tu LEader Rappapa.. Oshima Yuko!


Sedikit info pasal MJ ni..

Ini JDRAMA bukan KDRAMA

Semua watak dimainkan/dilakonkan oleh AKB48

AKB 48 ni penyanyi berkumpulan yang berpusat di Akihabara

Sila google /wiki sendiri details ok!

Kengkadang ja ade jgak cameo guest star.

 Lakonan diorang takde tip top..

Tapi bagi Sakura, enjoyable jgak.

Perfomance diorang makin improve dalam lakonan..

Dari episode ke episode ..

Dari season ke season


Taw tak sekarang dah sampai season 5

Skrg tgh streaming kat HULU US, JPN


 Saper yang pernah mengikuti MJ mesti knal dgn watak Maeda.

ohh.. BTW diorang byk guna nama ORIGINAL untuk tiap watak. 

So tak heran la kalau Maeda ni mmg Maeda di dunia luar.


Cerita dia mengenai bdak sekolah yang nak menguasai kumpulan yankee di sekolah dia.

Kiranya.. macam FIGHT to the TOP la.

Byk nilai Murni actually >_<

Tp byk ayat Gangsterla.. contoh kalau kita B.M.ni

guna Gua, LU, ..alah mcm KL Gangster..

cuma bahasa jer jepun


Nezumi dan Matsui Jurina.. watak hoT! 2nd Season

Season 1 & 2 mmg banyak memainkan peranan untuk next2 season seterusnya.

Every season lain - lain Leader dia. tgok la sendiri ya.


Cuma dalam Season 3



Cerita MJ3 ni berkonsep PRINSON BREAK

dan MUKA BARU

FYI.. Muka baru di dilakonkan oleh

AKB48 Next Generation.

if you know what i mean


then 

Season 4

WOW..



 2 watak utama!


google sendirik ek.


oh btw.. Minami muncul kembali selepas mati di Season 1

dan selepas muncul jd detektif di Season 2

tgkla dia jadi ape.


DAN 2015

Muncullah Season 5

Yang hangat2!


hurm... rugi der i xder akaun hulu and x duk jpn

sbb season 5 jer online streaming

x masuk tv atas alasan diorang punya drama

terlebih violent.

Sekarang duk ep 11.. tgh waiting ep 12...

byk kematian watak utama.

yang mana season 1 hanya 2 watak utama dimatikan

 BANG BANG BANG

pistol sana sini








sbb kena lawan YAKUZA

Lakonan diorang mmg makin mantap

macam movie.

Serius!! xde langsung funny act.

AND..

Sakura kena faham NIHON

sbb xde subtitle! Y_Y

Gambate!!


Sooo! 

MAjisUKA!!!

update: Sakura dah Layan MJ 0 !!!

p/s: biasanya orang yang layan MJ ni automatik layan AKB48!!

credit to wiki n dramatv n sewaktu dgnnya