Since 2010

Since 2010

Thursday, March 31, 2011

Oh Uniform Baru...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

nasib baju uniform Sakura x begini...haha..seksiii..eww..


Entry ini sedikit emo :P

lalalala, oh uniform...walaupun ko hanya menemani aku di pejabat ...tapi ko tetap teman baik ku..
walaupon Dulu ko warna kuning melepakkkkkk...
Tapi kini ko tukar colour pergi Purpllleeeeeeee
hatiku masih SetiaAAA pada muuu


haha...oh uniform baru kuuu

tunggu la makcik kat kedai baju siappp Jahiiitttt
sebabb die janji esok petanggg siaappPPP
haRAP2 kita jumpaaa Esokkk

oh uniform baru...
manA ko tahu aku minat purle....??? Blog aku memang Penuh Purpleeee...
tapiii semua orang Salah paham pink Colourrr
biar laa....hahahah
Oh uniform Baru ku...aku mau pergi ambil kamu esok di kedai...KM KM....balik umah P.MAs...
Jumpa Mak Abah,....Miss them so Muchhhhhh


..lalalala....oh uniform baru....Kau buat Wad aku purle...sbb campur ngan student lagiikk...adoiii..bepurple mata ku ini...hahaha...

Wednesday, March 30, 2011

[Nota] Cara pemberian tablet Aspirin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera




http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a682878.html
"Swallow the extended-release tablets whole with a full glass of water. Do not break, crush, or chew them.
Swallow the tablets with a full glass of water.
Chewable aspirin tablets may be chewed, crushed, or swallowed whole. Drink a full glass of water, immediately after taking these tablets."
Aspirin ialah ubat:
http://www.drugs.com/aspirin.html

"Aspirin is in a group of drugs called salicylates. It works by reducing substances in the body that cause pain, fever, and inflammation.
Aspirin is used to treat mild to moderate pain, and also to reduce fever or inflammation. It is sometimes used to treat or prevent heart attacks, strokes, and angina. Aspirin should be used for cardiovascular conditions only under the supervision of a doctor."
Adakah kebarangkalian ubat aspirin (tablet) yang berada di wad ini harus dihabiskan dengan air yang jumlah nya sama banyak dengan dose? contoh: 1 tablet 1 gelas? 1/2 tablet 1/2 gelas.?
hurm... persoalan - persoalan....hurmm

Update  31 /3/2011: Senior kata...separuh gelas untuk any dose..hurmm..??

Sunday, March 27, 2011

Earth Hour in Kelantan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Okay, Sakura nak cerita pasal semalam punye story.
Kelantan diselubungi kegelapan termasuk USM. HUSM x dikira okay (kalau ko tutup gak lampu alamatnya habisla pesakit - pesakit Sakura yang menderita dirawat dalam kegelapan.  X gtu..
Dont worry, kawasan sekitar HUSM selain dari bangunan 8 tingkat itu ...turut bergelap.
Nak dijadikan cerita ...gulap gelita sampai Sakura x nampak parking entrance nak masuk belah mana...(almaklumla Sakura ni Rabun Malam...)


credits to http://hurting.wordpress.com/2009/03/20/60-minute-lights-out-for-mother-earth/


Very nice view (if im not Rabun Malam) but still a nice view... sepanjang perjalanan...Sakura nampak banyak rumah2 dan kedai2 tepi jalan pon join sama.. Padanla gelap semacam saja...

Opps...Sakura lupa nak snap picture...
hehe...xpe...rasailah pengalaman sendiri dengan menutup lampu di kawasan anda malam nie , lusa,..dan hari - hari seterusnya.
Oh..Youtube pon join ma... siap ade suiz tutup buka lampu background lagi...I like..^_^

Okay..have fun...now lets continue to everyday routine...

Saturday, March 26, 2011

4 jenis kereta tempatan pilihan luar negara

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Anda tahu tak dalam banyak - banyak kereta tempatan yang ada di Malaysia. Hanya ada 4 jenis kereta tempatan yang menjadi pilihan negara luar.

Sakura tak bermaksud kereta tempatan yang lain tak laku. Sakura hanya ambil 4 jenis kereta yang mana orang luar negara lebih suka beli.

Antaranya ialah :

- Proton Savvy


- Produa Myvi

- Produa Kelisa

- Produa Kenari



Tak heran lah kalau rata - rata kawan Sakura pakai Myvi..Savvy
welll, Sakura ambil Risiko untuk ambil Persona...^_^ suke Persona (SILA beli persona)

Agak - agak kenapa?
Kecil, pantas, ringan dan jimat.
Bentuk model kereta adalah benda kedua orang akan cari dalam musim kegawatan ekonomi ni.
Jadi penjimatan adalah pertama. Kapasiti pon dikira. Dan memang patut ia menjadi pilihan luar negara.



sumber: http://hubpages.com/hub/35-Euro-Cars-That-Can-Save-America---Main-Hub

Friday, March 25, 2011

Suicide at KB Mall. Relevan?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

i prefer to wear those parachute equipments before jumping  


Do you think Suicide is the best way to stop your problem? Hell no!!..(opss wrong word i guess) 
Why? You think you deserve hell or you think you really want to go hell? Thats is the question.
Okay, lets forget about which religious hell or heaven have the best option. NO! I said No to Suicide....
Well,I need to remind myself, "Sakura, never say YES to SUICIDE or just SHUT UP your mouth and continue your LIFE"
hey, I guess nobody want to JUST SUICIDE like JUST MARRIED(I like to..muahaha) ...hurm.. 







That girl (from the pic i saw)... is she teenager? or whatever...?
SPM? CARRIER? FAMILY? LOVE? PRIDE?
Okay, im sorry about being so meant ..  What is so great if you/us die too early?? hah???

- less of stress = when you r dead, your brain also not working, thats why u r not stress anymore
- no problem = LIFE is PROBLEM.. PROBLEM is LIFE.. IF NO PROBLEM then NO LIFE
- rest in peace = R.I.P..0_0



I also have problem...but i dont want to die or do some stupid suicide..no WAY..
I also stress... LIFE help me solve the problem when im doing something else to release tension
I also rest...but i woke up everyday to make sure i became MORE ALIVE
I did think to suicide BUT i remember that suicide is the WORST enemy (SATAN will be happy because everyone of this suicide people will become their best friend forever in hell)

PLEASE ...dont make more HANTU in this world...enough already with the HANTU in cinemas...

TIPS to suicide without any problem: JUST SUICIDE where people cant reach and see you...and WHERE,WHEN GOD stop watching you (if you belief god , you think twice lah)

Selagi Sempat Bernyawa..Taubatla!

go to this website for more detail:
http://joegrimjow.blogspot.com/2011/03/video-dan-gambar-perempuan-bunuh-diri.html


p/s: lots of UNBELIEVABLE story this millennium.. ...hope that no more entry about this..hate it!



Saturday, March 19, 2011

Adobe Photoshop Cs5 &Cs3

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Sakura merupakan pengguna sepenuh masa Adobe Photoshop Cs3 dan Sakura telah menjadi pengguna baru dalam versi Cs5.

http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshopextended/

sebagai orang yang giler photoshoot, giler buat avy, giler edit gambar... cs5 merupakan satu jambatan seni yang dapat menyinari Sakura..oh yeah!

nntie Sakura akan update lagi mengenai hal nie ...

semua en3 pasal cs5 akan ditanda [PHOTOSHOP CS5]...ok..
bye2 bye2...kene buat logo untuk seseorang..penting2...

sekian

Thursday, March 17, 2011

Fesyen rambut cacak mengikut pandangan islam

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



mlm nie Sakura baru tengok keyword search dekat nuffnang..

"fesyen rambut cacak mengikut pandangan islam"

oh..ade hukum ek?

tapi yang sedihnya dier link dkat 
ohoii..ini pasal korea fesyen dengan artis korea...ade kaitan ke.. ape2 je la..
 hurm..
 Sakura tak reti mana hal nie... urm.. tapi Sakura ade jumpa kat blog nie
Sakura nak tolong orang yang cari tu.. 


kalau x btol jgak x taw la... sila la tanye pak ustaz & ustzah yang berkaliber ye encik

kesimpulan: kalau kat internet ni mmg susah nak cari hal hukum2 islam..al maklumlah takde tukang rajin nak sedekah ilmu die kot...

p/s: sapa2 ade maklumat tolong la kongsi2 ek..

Jom buat muzik secara percuma di internet.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ini bukan promosi semata - mata tapi ini adalah apa yang Sakura rasa berbaloi untuk anda mencubanya.

http://www.aviary.com

Anda juga boleh log in hanya menggunakan akaun yang sedia ada seperti yahoo, twitter, facebook, soundcloud dan juga google. (kalau nak log in secara biasa pon boleh aje)

Apa kebolehan aviary?

Dipetik dari Aviary.com
Photo-editing, logos, web templates, filters, color palettes, screen capture & more at Aviary.com 


Okay, so aviary nie boleh buat macam2 seperti software adobe jgak lah.. Tapi apa yang Sakura nak ketengahkan ialah now its your turn to create your own song & music!
secara PERCUMA.

ha, amacam, ya Sakura tahu yang ada pelbagai lagi laman web yang memberi perkhidmatan percuma sebegini. Tapi cuba try yang ini dulu bersama - sama Sakura ... nak tak?? jom2..


antara muka yang mudah membantu anda untuk meletakkan note note muzik di tempat/masa yang sesuai

bagi Sakura ini mmg bagus... okay! kenapa? sebab Sakura suka compose muzik ...(hah itu minat pelik Sakura) yup... boring2 lukis boring2 tulis2 boring2 taip bla bla bla
so apa lah sangat , kadang2 suke jgak compose muzik...
boring la katakan (ceh, kata malas) eh? hehe
:P

so, if you any idea or have any song to create why dont u try to make it.. 
well i already compose 4 song (no one here it yet except my friends la)
is u make one, please share it with me... i will share mine then...

sekian...lallalala


Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


 Tahniah sebab selamat dihijabkabulkan semalam. 
Hari nie majlis pengantin perempuan. Lusa pengantin lelaki plak.
Sakura kerje petang. Maksudnye kena pergi pagi...adehh..
sorang pon sorang la labu..
Selamat Pengantin Baru..Ohoii
Kak Na , hang dah jadi permaisuri di hati seorang 'gentleman'
secocok sedondon gtue...
hah, nak g cari baju nak pakai nak p da sat nanti nie..
tata titi tutu..

Wednesday, March 16, 2011

MY new Background n Header

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ini entry ringkas

ini background baru , mmg letih nak main cantum dan edit nie... xde copy paste k...semua brushes made

ini pula header baru,simple mimple n pimple...heheheheh
haha...akhirnya yang header baru buat sebelum ni dah jadi gambar kat sidebar..haha... ade lagi kkot untuk diedit...

Font title dan font text dah diubah...huhu...tetiba cam x selesa ngan font baru nie..hehe

eh, kamu ni spesis ape? ko plak?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


oh Beru*Band... ko nie spesis ape? nak download gambo, nak loading pon cam lembat sesangat..






Dalam banyak spesis internet streaming service nie..yang mana satu yang korang akan undi..(eh, ini bukan pilihanraya k..)


1. Celcom Broadband 
Sakura merupakan pengguna celcom..kalau kene pada tempat, masa, dan situasi..mmg GILER LAJU
tapi sebab fenomena alam ...ya ampun...modem dier Sakura taruk dalam laci..amacam..?? huhu

2. Maxis Broadband 
Ramai kawan Sakura guna maxis broadband....confim diorang nie pun maxis user.. kan kan..ok jah kot..sbb tengok xde lagi yang complain teruk2 pasal maxis..

3. P1
hah..nie satu lagi yang terbaru dan top.. mengikut pengguna nye...ok sesangat tapi problem sbb modem die besow...

4. Streamyx
Sakura pon pengguna streamyx bila duk kat umah...hoho...buat setakat nie..ia lagi mantap dari celcom broadband..

5. Digi
Setakat nie Sakura blum jumpa mana - mana kawan Sakura yang guna Digi...so Sakura xleh nak komen banyak2...

6. Jaring
Dulu makcik Sakura pernah guna bende nie..dulu nak dikatakan laju tu mmg la laju...bayangkan guna video chat tak sekat2 pon

Itu jer yang Sakura taw kalau bab internet nie.. So nie jer la spesis internet yang Sakura kenal ok..
Kalau ade penambahan bagitaw la ye.. ^_^

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Anda still di blog Sakura...hehehe

Yes n yes... untuk merasmikan mingu x busy Sakura, maka Sakura pon join da latest event dari blog abang BEN..Ben 10 Ben 10 (opss..hehe suke citew kartun nie)


Sila ceritakan latar belakang anda ..
Sakura suke tulis blog masa primary skool lagi.. blogging secara suke2 masa secondary skool.. blogging secara serius masa duk universiti.. blogging secara minat bile dah keje... Im Happy Go Lucky person!

Profesion anda sekarang ?
Dulu masa budak2 nak jadi doktor... lepas tu nak jadi cikgu..
lepas tue nak jadi saintis.. lepas tu nak jadi bissnesswoman....lepas tu nak jadi programmer...now? ..lepas belajar jadi Nurse.. ade kaitan tak? hehehe

Blog favourite anda .. kenapa ?
rahsia...hahaha..okay2..Sakura guraw je.. Sakura suke blog Kpop..hah tue die..
tapi ade seorang blogger yang mencuri mata Sakura sejak sekolah menengah lagi..
penulis blog nie duk jepun...doakan semoga dia dan sekeluarga selamat dari tsunami
kenapa suke? entahla...suke baca tulisan baku.. kadang2 tergelak juga baca cerita beliau

Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?

Ade, blog promote skim cepat kaya...paling x suke..

Impian anda terhadap blog anda ..
Semoga blog Sakura akan tetap mantap & maju sehingga Sakura ade family sendiri di masa hadapan..hehehe

p/s: blog walking selagi ade masa free..hehe

Sunday, March 13, 2011

Jawapan kepada Event USMKK blogger.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Sorry kepada ahli2 usmkk blogger. Sakura tak dapat nak online selalu gara - gara assignment bertimbun melitupi awan yang Sakura gapai (ayat koyaa)..uhuuuu

Jadi ini merupakan jawapan teringkas yang Sakura boleh berikan mengenai cadangan Event yang telah dikemukakan oleh miss Quzie di ruangan blog beliau beralamat http://quziegambate.blogspot.com/2011/03/ini-idea-ada-bagus-ke.html

Sakura sangat2 la setuju dengan idea ringkas yang telah diberikan. Why not??
Tapi sorry.. Sakura x pasti dapat hadir.. Cuti Sakura tak sama macam anda2 semua di sana.
Saya mencadangkan saudari Quzie& Mus & Haida...sebagai ketua projek,penolong..setiausaha. So sila ahli2 lain melantik diri atau ketua projek & saya tolong lantikkan. Tapi orang yang wajib hadir mestilah 50 ahli terawal..ehehe (wajibkan diri anda k!) Lagi awal tetapkan masa lagi bagus.. Senang nak bagi cenderahati. hehehehe...

Insyallah kalau anda semua dah tetapkan masa tempat dan harinya. Saya akan datang rasmikan.. Chewaah! bulan 4 okay bagi saya...tapi akhir bulan 4 jangan ok..sya g pulau...
Tapi jangan lah berharap saya akan act macam dalam blog.. Kerana dunia blog jauh berbeza dari dunia sebenar...Class gtue..hehe

Okay ...sekian sahaja dari Sakura... Salam Rindu...

p/s: busy menghantui diri...lepas nie insyallah x busy kot...