Since 2010

Since 2010

Saturday, February 26, 2011

My old RICOH KR-5 Super.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Just finished blogwalking. I find its hard to start using english again for so long time.. u see? very bad english..

actually, i ve found this old camera at my room.

This is the first SLR Camera that i had used in 1994 - 1999 .After 1999, i accidentally broke it. (Im truly feel very sorry to my aunty & my uncle who really still love their camera that time since they bought it at Japan maybe, cause i couldnt remember about it.. by themself)
Ricoh RK-5 Super was a very good SLR camera in that period. And...im not a good user..huhu

I think if i can find somebody who can fix the whole thing of that camera..it would be great!...
And i can use it while im waiting to buy the DSLR Canon EOS Camera...(when will it happen? huhuhu)

So, i did clean it for a good reason ^_^
And...i take a pic with it..for a memory!


Full Stop!

p/s: sorry for using english with very bad grammar & vocab... well everybody need to train/learn u know..^_^

I Am Number Four! Sapa kata No1 jer hebat??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dalam hidup Sakura, Sakura jarang dapat no 4, lagi senang dapat no 4 kalau ade penyertaan 4 orang peserta sahaja. hurm.. (ehe) Teringat zaman sekolah. Tapi yang bagusnya yang no.4 boleh jadi yang ke pertama. Kenapa?
Sebab yang pertama akan bangga diri so next time die jadi last...
Sebab yang kedua akan rilek2 jer berusaha sebab die tahu yang pertama akan jadi hakmilik die..
Sebab yang ketiga patah semangat
Sebab tu lah yang keempat senang nak pintas tiga orang yang top , sebab die tahu top 3 bukan selama - lamanya top 3..ehehehe... btol tak? btol btol btol (curi ayat upin ipin)

Mari sini, Sakura nak bagi tau yang Sakura suke sangat science fiction. Kalau lah Sakura ni x keje (ecece ko nak jadi suri rumah ke?), memang Sakura mencuci mata dengan menonton dan membaca cerita ala - ala millenium gtu.

Sakura suke tengok gadget canggih, effect canggeh...mecha, hero gantang...urmm..dan lain - lain lagi.

So, kepada orang yang selalu dapat no 4 tu silalah beri perhatian ok!...
Tengoklah 'I AM NUMBER FOUR' !

ohh..sila lah buat game satu pasal cerita nie...hehe..tiba2 teringat BEN 10 plak..hahah.. Layanzz!


p/s: Sakura perasan tahun nie banyak sangat versi alien2 nie..hurm...tahun lepas pasal the end of the world..banyak nye agenda tersembunyi...hurm...


Friday, February 25, 2011

Berita gempaRR! Terbaru dan Lama!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Okay, Sakura dah buat perubahan sket kat blog Sakura kali ini. Sebarang banner yang diletakkan dalam blog Sakura akan Sakura edit dan simpan di blog Sakura sendiri bagi mengelakkan loading yang berat dan masalah nak capai blog sakura disebabkan oleh virus yang langsung sebenarnya tak ada kena mengena dengan Sakura.

Apa yang menggemparkan bagi Sakura ialah! Shoutbox sudah kembali ke tempat asalnya ! dan Auto Link widget akan dialihkan ke dalam page sehingga Sakura rajin mengedit nya lain kali.

So, welcome to my blog!!!

Thursday, February 24, 2011

The World God Only Know!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

HAh, itu tajuk manga yang Sakura suka sangat baca online...tapi pasal 'god' tu.. title tu memang buat Sakura xde mood nak baca...koya sangat tajuk nyew..!

HAhaa..ape2 pon.. Sakura nak gtaw yang Sakura suka sangat dengan



kameSama...!

Okay, manga nie sesuai untuk orang yang umur 18 tahun keatas..sebab ade isu2 kenakalan yang memang agak mature untuk difahami!

Sakura x layan sangat 'kenakalan' yang berlaku dalam manga nie. biasalah cerita gundam pon nakal jgak kan.. gitu2 la ceritanya

apa yang Sakura nak havoc sesangat sebab cerita nie besst! Pandai die tackle pempoan...hoah..
jangan harap kamu nak jadi playboy cam dier...hanya dier jer yang layak jadi playboy ok!
hahahaha

Kali pertama Sakura suke cerita senget2 camnie...dah, x usahle layan bdak Sakura ni.. nanti melarat jer

sangat romantis die mengorat awek2 dalam manga nie...haha... i like his P2P

p/s: anyway cerita ni dah masuk anime...tapi dia akan tapis buat bdak bawah umur nantie..

Social Network+ing bersama Sakura

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Okay, Sakura nak cerita pasal Social Networking ni ha.. Mari berkenalan dengan nya....--->

----->Credits to Google<-----

Apa itu Social Network? Apa beza ia dengan Social Networking? 
Dari segi bahasa, 'social networking' ini maksudnya suatu struktur perhubungan masyarakat/individu/organisasi atau apa jua bentuk yang terbina untuk tujuan saling berkait antara satu sama lain selain dari menjadi satu fungsi komunikasi.
Manakala, 'Social Network' pula lebih kepada memberi jalan/cara kepada masyarakat/individu/organisasi dalam berkomunikasi secara jarak jauh atau digital. Dalam kata lain....samo jo maknonyo lebeih kure...

Mari kita perkenalkan top 5 social network yang berjaya menambat hati Sakura:

1# Facebook
Mula berdamping dengan facebook masa umur 16 Tahun, urm..tapi nak cerita time tu, sorang jer kawan Sakura. haha...tapi sekarang?? haha..ramai la..

2# Twitter
Kenal twitter dah lama, jatuh cinta kat twitter masa umor...19 tahun. Itupun sebab kawan Sakura a.k.a Ijat yang promote...last2 happy bertwitt...twit twit!

3# Friendster
Masih lagi menjadi teman dari sekolah menengah sampai la universiti, bila dah keje x layan sangat da. Bukak pun jarang2 da. Tapi aktif sebab Sakura pon ade blog kat FS...hehe

4# Tagged
guna masa universiti period sahaja..urm..still guna..tapi slalu ponteng ...hahaha...x suke widget dier...agak nyemak..

5# Myspace
sebenarnya sama je taraf ngan friendster tapi itula...add kawan yang takde fb,fs, tagged...tapi still online sejak bangku sekolah menengah lagi

okay!..dah dah.. cukup la pengenalan bagi top 5 social network yang Sakura tengah guna sekarang..ehehe

Sekian!

Tuesday, February 22, 2011

Sakura dan FaceBloG???

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bende ni bende baru jgak.. i join..u ?? jom!

Berikut keterangan dari http://the-faceblog.blogspot.com/


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

tq lisa sbb bagitaw pasal nie! http://lisaafha.blogspot.com/2011/02/wah-terbaru-faceblog.html

Saturday, February 19, 2011

Hah? Ada apa kat Padang USMKK?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

^_^

Ni entry JOM SIHAT bersama Sakura..ehehe
2 hari yang lepas, Sakura telah turun padang..opss bukan simpulan bahasa ok, tp betul2 turun di padang Golf usmkk..
bukan main golf...tapi pergi jogging. Eh, kamu x pecaya Sakura yang malas tahap Ultraman nie boleh pergi jogging.
Ape - apepon...Sakura pon nak jadi sihat. Kuat. dan berteNaga...ahaha.. :P

bertemankan seorang rakan khas dari UITM. hoho..Sakura pon berjoggingla...

padang usm da banyak berubah..makin cantik dengan bangunan baru tapi.. padang golf dah makin kecil...sedihnye

hah, nampak kaki sapa kat ujung sana nun? itu kaki si Eyra.. haha..maafla Sakura x berniat nak hambik gambar kamo...letih si Eyra dok posing sorang2..ehehe

Sakura dah tunjuk bukti Sakura turun padang , berenti dkat pitstop kejap ambil udara segar + ambil gambor..muahaha

senyum2 jgak, ati2 pon kena ati2 jgak, muke kena maintain senyum walaupon nak jatuh...x seimbang tuh..haha

nie salah satu bangunan yang da siap tapi blum guna pakai lagi kat padang tu..hurm...untuk apa yer?

letih woh jog kat sini, mau x nye, satu keliling padang golf tue..bukan padang yang kecik ...besar punye..adoi..semput noh... sempat lagi ambil gambar musim luruh nie...cantik kan..ehehe..

nak dijadikan cerita satu round jer Sakura joging sebab dah lewat hari tuw, hari lain la plak ye..uhuhu

sekian

p/s: Sakura ni rajin la bila dah nengok berat bertambah ..hehe ;)

Wednesday, February 16, 2011

Adoi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Apa pasal? Pasal Sakura tiba - tiba sibuk....hurm... BW progress slow sebab internet slow.

Okay nak pergi kerje..

Jangan layan Sakura pagi buta nie..

Wassalam...


Salam Maulidurasul!

Sayang Rasulullah!

Monday, February 14, 2011

Indah nya pagi, macam kat Korea!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura masih lagi dalam proses BW di sekitar blog ahli - ahli kelab usmkk blogger dan juga BW pada link widget list. Lepas ni berakhir baru sakura beralih pada shoutbox mcm biase (perlu ke bagi taw sume nie?) agak2 r..Sakura terus terang pon tak boleh ke?

Anyway, tajuk cam gempak jer kan. Khamis & Jumaat baru2 ni, Sakura kerja malam. So, confirmla balik pagi ...(siyes ngantuk mase drive, agak2 kena saman ke kene 'aman' ) hissh..itulah bila orang bagi tidur siang x mau tdo siang, kan da ngantuk. Okay2..Sakura janji tak akan drive kalau rase mengantuk.

Shift mlm yang terbaru nie memang buat Sakura lebih rilek berbanding shift malam yang sebelum ni.
Nak tau kenapa? Sebab pesakit stabil, jauh lebih stabil dari sebelum ni. Alhamdulillah.

Okay, Sakura nak share gambar ni untuk kawan2 sume.
Mase ni sangatla sejuk, sejuk yang amat. 
Jalan raya tak nampak sangat.
Sakura terpaksa pakai baju sejuk taw.
Drive tak ler laju bebenow..maintain je.
Siap pasang lampu, takut kerete belah nun tak nampak kereta Sakura.
Matahari merah2 oren je. Cantik.. 
Jalan raya tak ramai orang guna, maklumlah hari Sabtu..
Lupa, Sakura bukak je tingkap kereta..hehe..jimat sikit, x payah guna aircond.
Pastu? apa lagi..pasang lagu korea..hehehehe...volume? high..hehehe
So? Macam kat korea kan.. pemandangan macam ni susah nak dapat taw.hehe.. Subhanallah!


Friday, February 11, 2011

Tahniah Usmkk Blogger! Event: Havoc The Blog!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

 sekali lagi Sakura nak ucapkan Tahniah!...^_^
sebab sekarang dah capai 50 orang ahli da
walaupun kelab ini lahir di facebook, tapi ia tetap menjadi salah satu kepentingan buat ahli bloggers di usmkk
termasuk jgaklah ex student usmkk!
^_^
jemput join event untuk celebrate

EVENT BW: "HAVOC THE BLOG"
Syarat: 
tajuk boleh pelbagai tapi kena ada tiga perkataan ini HAVOC, THE, BLOG
letak usmkk blogger punye official logo!
semua blog perlu di BW dalam kelab usmkk blogger
tak perlu buat banyak en3, satu en3 da cukup
boleh update en3 tu sampai date line...
terbuka kepada ahli kelab
bagi sikit testimoni/review pasal blog mereka
atlest ada cerita pasal 5 orang ahli kelab  
kalau nak bwat semua pon xpe..hehe
yang penting : do it with your own creativity
dateline: 28 Feb 2011


Okay, ini event sebagai seorang blogger, Sakura akan blogwalking sume blog ahli kelab usmkk! yeah!
 peminat amy mastura tapi ambik gambar ngan raja farah :P
bdak nie suke jenjalan...jenjalan jer keje...hehehe
orang yang lupa diri bile berhadapan ngan en hensem dari korea..hehehe yeah geng KDrama tue..hehe


die nie suke cite pasal  forensik 'nightmare' ..huhu..best jgak baca
Minat bebenow cerita pasal cermin mata. 

miss fesyen..eh..hehehe..i like  

shawls maniac!!!

Sakura suke baca notes medikal.. bagus2..

9. Huda - http://diarisenja.blogspot.com
awak tau ape yang sakura suke pasal die? best writer on da world!

10. Alief - http://aliefcmoi.blogspot.com
Sakura tag die sbagai bdak nakal..ehehe.. blogger baru pon mantap taw...

11. Pjaz - http://buahpauhmangostan.blogspot.com
Suke baca post diew..anyway..dia junior Sakura.^_^

12. Ira - http://irasyafira.blogspot.com
die pandai buat design.. jauh lg pandai dari Sakura kot..hehe i like

13. Hazwan - http://cyberzwan.blogspot.com
sporting bdak nie..ehehe

14. Hakim - http://hakimchanz.blogspot.com
bdak taekwondo yg minat anime!

15. Joanna - http://akuejoe.blogspot.com
i like her song, voice n music..of course i like her guitar..hehe

16. Imran - http://lifeisunpredictable91.blogspot.com
hah..ni sorang lagi junior Sakura.. nak jer Sakura buli2 dio ni..x taw eh kenapa :P..muahaha

hah ni lagi sorang ni...rakan sekuliah Sakura nie.. ajk multimedia terbaik!

suke tengok beliau cerita pasal diet, makanan - makanan..yum2

 19. Aswani - anaswani.blogspot.com
bdak nie suke blogging in English, tapi besh baca blog die..so nice..banyak gambar..^_^
rindu kat tuan empunya blog nie , lama x jumpa.. blog die simple je.. tapi banyak isi hehe


Thursday, February 10, 2011

EDISI DUNIAKU: Movie Dokumentari Pulau The Movie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sinopsis: 5 orang sahabat telah bercadang untuk pergi ke sebuah pulau. Disebabkan kekangan masa lapang, mereka terpaksa membuat perancangan yang terperinci. Pelbagai usaha telah dilakukan untuk menjayakan aktiviti bercuti ke pulau. Namun, mereka belum pasti pulau mana yang akan mereka lawati nanti. Masalah telah berlaku apabila mereka perlu memohon cuti rehat yang belum pasti diluluskan atau tidak oleh majikan mereka. Mereka turut dibantu oleh Geng OTDJ dalam proses menyiapkan kertas kerja yang perlu disyorkan nanti. Setiap rentetan perjalanan dalam usaha untuk bercuti ke sebuah pulau telah didokumentarikan serta pelbagai pengalaman menarik menanti mereka di pulau yang akan mereka pergi nanti. Pulau manakah yang mereka akan pilih? Nantikan tayangan filem GENG BPMB: Pulau The Movie di pawagam yang berdekatan dengan anda.

p/s: EDISI DUNIAKU merupakan en3 rekaan semata - mata dan tidak ada kaitan dengan realiti anda. Hanya orang rapat Sakura jer yang paham pasal ni..ehehe ^_^
sorry sebab lama x post en3 baru dan berblogwalking, Sakura dalam proses mengedit blog dan bekerja sebagai seorang nurse yang sangat busy3...huhu

Wednesday, February 9, 2011

X Kreatif

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

ini bukan entry sedih, jangan fikir pelik okay.

[gambar ini tak ada kena mengena dengan tajuk]


Actually tajuk entry kali ini sangat panjang 'saya tau saya X kreatif'
tapi bila fikir balik .. bila pula Sakura tahu yang Sakura ni kreatif ke tidak?

So, dipendekkan tajuk jadi la 'X kreatif'.
Apa yang membuatkan Sakura nak terpost pasal ini ialah sebab
(ini sahaja benda yang terlintas untuk dibualkan)
err..kreatif ke tidak Sakura ni bikin tajuk?
Confuse, confuse... 
x payah tanya pasal Sakura buat entry ni kreatif ke tidak nanti entah ke mana - mana plak Sakura pusing kan ayat ni.

Dalam hidup ni tak semua orang akan mahir dan kreatif untuk semua benda. Semua itu dipengaruhi oleh keadaan sekeliling juga. Bakat adalah anugerah tuhan. Dan itu.. tidak boleh dinafikan.
Contoh paling berkait ialah penulis blog. Kreativiti penulis blog boleh meletakkan seseorang individu itu di antara personaliti yang berbeza dan juga tahap 'follower' yang berbeza.

X gtu?

Tapi jika dia seorang blogger yang kreatif , x semestinya dia boleh kreatif untuk perkara lain.
Contoh: Apa kamu tahu bagaimana nak buat rumah tanpa bantuan orang lain?
Adakah kamu kreatif sehingga begitu sekali?

Dan jikalau kamu kreatif untuk buat rumah hingga boleh buat seperti penthouse, bolehkah kamu merawat orang seperti kamu merawat kamu sendiri? Amboi ~ , maklumlah Sakura seorang 'jururawat', suka hati saja mengeluarkan soalan ini kan. Ish2. Hello, jangan ingat jururawat tidak perlu kreatif dalam memberi perawatan. Kami belajar 'creative thinking'. Apa kamu tahu?

Habis ingat jururawat ini doktor kah hingga boleh buat diagnosis penyakit pesakit sendiri? Itu X kreatif namanya, itu namanya cari nahas! tahu? Jururawat hanya boleh buat diagnosis kejururawatan sahaja. bukan diagnosis medikal. Doktor yang harus lebih kreatif buat perancangan medikal supaya pesakit nya boleh balik awal dan sembuh. Respect betul bila seorang doktor itu berjaya buat plan yang tersusun.
Respect, respect!

Tapi bolehkah seorang doktor jadi tukang baiki kereta, motor, elektronik, dan komputer? Tentu susah nak jumpa. Nanti Encik Doktor ini akan mencari stethoscope beliau untuk check..hehehe.. (gurau sahaja doc).
Maka...tukang baiki elektronik ini mesti mahu kreatif dalam wayar dan si technician akan kreatif dalam booting system.

Hurm.. 
Apa kamu tahu biasanya (biasanya la), mereka yang tangan kasar ini ada yang kreatif dalam memasak. ???
haha, Sakura pun kreatif kot (perasan kreatif, padahal malas nak masak) ...opss..hehehehe
contoh : dulu, ade 3 je cara masakan (basic) , rebus, goreng, bakar ..
sekarang ..steam, salai, gaul ajer.. macam -  macam la..
hah, lihat itu!,..kreatif..

Habis
 Pelukis? eh, kamu ingat pelukis ini kreatif? okay2. memang kreatif. tapi ada yang tidak kreatif. Contoh: sila lukis bulan... bulat sahaja yang dia lukis. Ya, itu bulan! tapi.. skema betol jawapan itu. Apa , kalau kamu mahu lukis bola, kamu buat garisan bulatan sahaja ke? kreatif itu perlu ada kelainan bukan?
jadi kalau itu bulan. letak la shadow sket ke. tompok kecil2 sket ke. kalau bola, letak la strip bola yang btol. baru la orang tahu itu bola pantai ke, bola jaring ke, bola golf ke.. nampak kan kelainan itu.

hah, jangan kamu lupa mengenai jurufoto.
Sekarang ini Jurufoto bukan lagi jurufoto passport atau jurufoto gambar 'berdiri senyum dan sila jangan bergerak'. Itu zaman dulu. jurufoto juga harus kreatif ..(mau lagi kreatif dari model yang bergaya)
Bergaya gtu!
mau nya tidak, kamera DSLR .. sudah tak main kamera 'ada filem'. Bagi yang mampu atau tidak, edit sikit guna software sudah boleh tunjok 'kreatif'
hah..ade class gtu.

fesyen designer,...sebut ini teringat fesyen yang tak kena tema itu 'tapi diiktiraf' jatuhla martabat fesyen designer kalau buat kreatif tapi tak kena tema. fesyen haruslah sepadan dengan zaman, bangsa, agama.. ade faham. sudahla dengan kontroversi tak habis - habis itu. korea fesyen ...melampau2 cantik dan tak cantiknya. warna - warni!

sekian

p/s:sudah - sudah..malas dah nak berceloteh panjang - panjang. Sakura mahu ambil cousin balik sekolah. bye2.

Tuesday, February 8, 2011

Blog Peribadi! Shhhh

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Khas buat BEGINNER BARU ^0^

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

 [Gambar nie ialah lakaran/draft Sakura yang blum siap lukis ..cam beginner tak? huuu]

Sakura nie menyambut dengan hati terbuka kepada semua beginner di arena blogging ini. Selamat Datang ek.
(eh, skema nye Sakura ni, tapi main rojak2 plak bahase nye)
Sempena dengan proses renovate (yg blom sampai separuh jalan ni.) dalam kata lain (baru suku jer start renovate)... err... Sakura ingin bagi panduan yang antara termantop dalam bab - bab html blogging nie. 
Sila lawat http://teknikbuatblog.blogspot.com
So, kalau anda beginner..(mau buat skema2 yg mungkin) rujuk la kepada laman web di atas yer.
Tapi kalau anda mau 'berantakan' pada blog baru anda, silakan 'berkarya' sampai lumat..hahahahaha
(hilang skema si Sakura,...:P)
 !
Ucapan Khas: Jangan tanye Sakura si pemalas ini. walaupun dier tahu banyak perkara mengenai html, css code..dier akan mendiamkan diri dan buat gaya cam orang yang takde ilmu sebab budak Sakura ini (nombor satu blogger kononnya) yang pemalas n kedekut ilmu. (eleh, kalau kedekut x payah buat en3 nie kan?) huh ..


Sekian.. ChoW.!

Monday, February 7, 2011

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Klik link di ats kalau kamo nak join.
Jangan kata Sakura paksa plak..
Saje Sakura nak ajak pelawat Sakura tambah income bersama2 sambil layan twitter, facebook, blog. Dari layan saje , bukan ke lebih baik kita buat income.
Dari masuk Skim cepat kaya yag entah apa2 entah, baik layan churp2.
hehe.
okaylah, Sakura nak mencari barang yang hilang. uhuhu...bye3!

Sunday, February 6, 2011

Renovate mungkin senang untuk si Simple

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



Sakura kembali, yup2 kembali menghidupkan blog yang ntah bila hidup nie..ahaks
^_^ bermula dengan senyuman

...

Sakura nak renovate blog nie..yup tapi maybe sukar bagi Sakura buat masa sekarang
lorh
thanks to penganalisis blog peribadi Sakura a.k.a EN X. 
Die kata blog saya banyak bende x penting.
Sakura: Saya dah lama tahu mende tu...cume malas nak baiki
Asal pemalas katakan
hu

So, Sakura masih lagi akan mengupdate en3 baru sambil2 merenovate blog.
Lupa nak kaitkan pasal tajuk, hehe.. Kalau anda boleh duduk senang dengan hanya menggunakan template yang simple, silakan merenovate hingga sesimple mungkin. Walaupun Sakura ni agak 'Pemalas' tapi merenovate blog adalah perkara penting bagi Sakura supaya Sakura rajin me'top4' en3 baru.
Lain orang lain perasanye..^_^

Dan..

BAnyak widget akan dibuang dan dipindahkan ke page lain, supaya kamu2 ni
senang nak buka (kalau ade yang nak baca blog yg mengarut ntah pape nie) ahaks

Lastly,

esok Sakura akan start blogwalking mcam biase ^_^

p/s: Sayang btul template lama nie...hurmmm...

Friday, February 4, 2011

~Pemergian mu ~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pemergian mu,
buatku aku celik, peka, membisu
hatiku luluh menduka bak ditusuk sembilu
mengimbas kembali masa dahulu

Pemergian mu,
ku tidak pinta, kau tidak inginkan
jauh untuk kembali
dekat menyiksa hati

Pemergian mu,
Buatku menjerit ingin disayangi
Buatku menjerit sepenuh hati
Buatku menjerit tanpa bunyi

Pemergian mu,
membuat air mataku mengalir
jantung ku berdebar berkali - kali
tubuhku lesu sekali

Namun pemergian mu buat ku mengerti
bahawa Tuhan sangat menyayangi dirimu
Moga dirahmati Ilahi
Moga di atas surgawi

Al-Fatihah...

Nukilan Sakura buat 3 orang ahli keluarga yang sudah menemani arwah kakak(1989), arwah moyang (1991), arwah pakcik(1998), arwah datuk(2001), arwah nenek(2002),  iaitu arwah Tok su(2009), arwah Nye(2010), dan arwah Ayoh (2011) ..

p/s: terima kasih kepada pengunjung yg x putus2 melawat blog ini dan terima kasih juga kerana sudi jadi follower dan sudi komen entri Sakura semasa Sakura tidak mengupdate kerana masalah peribadi.

Tuesday, February 1, 2011

nabil potter: [Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar ...

nabil potter: [Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar ...: " Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham san..."

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Just Copy paste untuk bantuan kemanusiaan

********
Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
 Please share it!