Since 2010

Since 2010

Friday, January 28, 2011

Thursday, January 27, 2011

Zaman Power2 Blake

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hurm, ape yang 'power' agaknye?

Super power? Hah? Ni cite pasal superman ke? Eh, tak lah. Superman itu dah lepas. Zaman 90an.. x gtu? Sakura minat siket je (eleh) .
Sekarang superman tak kuat mana dah (sebab ade en FT kot)...eh , bukanlah. Maybe sebab Justice League makin membesar. (sah2 Sakura nie minat DC & Marvel) .,err.. mana ade.. hehe
.........
Balik pada tajuk utama!
Tahukah kamu? Superman bukan orang pertama yang ada super power..Betulke? hah... nie mesti tak baca Sejarah nie. Dalam buku sejarah ada tak tercatat pasal 'kuasa luar biasa' nie?

Zaman Dahulu Kala
Zaman Nabi&Rasul: Allah memberi mukjizat kepada Nabi & Rasul yang terpilih untuk memperoleh kejadian yang luar biasa (x tercapai akalmu). Hah.. Zaman nabi Musa A.S. , Dengan izin Allah ,baginda dapat menukarkan tongkat kepada seekor ular yang sangat bisa hingga dapat mengalahkan ahli sihir terkuat firaun pada masa dulu. Power nye zaman dulu.
Sejarah belah barat: Kalau ikut dongeng barat Hercules merupakan manusia dewa terhebat yang mempunyai kuasa separuh dewa hingga dapat mencipta empayar.'
Sejarah kita: Hang tuah mempunyai kuasa yang misteri disebabkan oleh keris taming sari yang membuatkan die kebal dalam peperangan. Tak lupa juga Badang yang gagah makan muntah jin.

Zaman 60an-90an
Bila barat datang menjajah. Apa yang telah diterapkan ialah 'luar biasa'. 
Contohnya? King Kong? Eh...urm nie bukan manusia. hahaha...
Okay, zaman nie dia start dengan kisah wizard/ahli sihir/dukun. Star Wars?
Orang2 kita pon mula buat cerita silap mata, ada puteri2 kayangan. Jula Juli Bintang Tiga.
Kan ? Kan ?
Superman pon muncul. Hah. Macam2.
Lepastuh.mulalah ade Batman, Spiderman...man man man..Wonderwoman...bla2  bla2... Hulk....
....
Jepun start buat Ultraman, MaskedRider, Gundam, Super Sentai (power rangers), Anime macam2 la.
bla2bla2 bla2
Itu zaman sudah lapuk(x la lapuk sbb Sakura layan lagi...ahaks). Okay!

Zaman Millenium Bak kata Dr. M
Dah banyak wujud sangat hero uniform, watak baik, watak skema patriotik dan mcam2, membuatkan pengarah filem mula nak buat watak antagonis n magik. Ahli sihir jadi hero? Eh? Harry Potter la.. urm Twilight la.. Hah.. Nak citer lagi? kalau cerita melayu? Fuh dasat sekarang. KRU memang terbaik ar. Jin pon ade. Puntianak pon boleh jadi watak utama daa. hoho.
Drama Heroes, Vampire Diaries, No Ordinary Family...ape lagi?
Ben10~
Last2 nie. Tomok plak ade power boleh jadi robot. 
(Esh..banyak da en3 sebut nama Tomok nie, famous jgak rupenye die)
 Banyak jgak karya kite yer..?
BioNIk...Captain Boleh..Cicakman.. 
HAQ the movie pon best jgak tu.
apelagi? hah...Butterfly S.
Lagi?..Sakura x taw r..
Kesimpulan: Ini zaman (power) orang buat cerita science fiction and magik sebab diorang baru start pandai buat effect. Ehehe.. bagos2.. teruskan usaha. !


p/s:Oh, i miss GenG the Movie... 3D mantap. Eh x lupa cerita Saladin jgak.


Monday, January 24, 2011

Situasi PANAS! Pengemis ke Kumis?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura biasanye bab2 sensitif ni x nak sentuh. Tapi sebab dah banyak kena jadi terpaksa PANASkan jgakla.

Tadi ade 2 orang beradik datang berbaju melayu berbaju kurung datang mintak sedekah. Okay. Itu x kisah. Sakura yang baik hati ni bagi juga la duit sehinggit seorang. Lepas tu rase lain macam.

Sakura:"Adik mintak tunggu sekejap,dari mana?
Budak: *senyap
Sakura:"untuk ape mintak sedekah?"
Budak: "untuk ******"
Sakura:"jauh bejalan? datang dengan apa?"
Budak: *senyap , nak hulur buku doa ( yang versi poket 40sen )
Sakura:"takpe adik, akak sedekah"
hidden cctv sakura dapat merakam gambar budak2 kecil itu (maaf x leh tunjuk nanti havoc)
yang heran, dalam beg kecil tu belambak nye buku tu. mana diorang dapat satu beg?
kalau tak pon, fotostat sekarang mana harga murah...sume mahal - mahal
takkan la budak ni ade duit sebanyak tu?
bukan x ikhlas. sedekah tu ikhlas.

LOGIK? tempat yang dia kata untuk derma tu punye la jauh. 
bila dah jauh, kenapa guna budak? waktu pagi ? xskola? hari isnin kan?
sekarang rumah anak yatim dah mewah okay!... xde dah budak2 buat keje.. sume orang tua.. x caye tanye pengurus nye...
nak cerita.. lebih dari 10 kali budak tu bagi salam.. Sakura buat senyap.. intai kot cctv dulu..
nak cerita lagi... rajin sunggoh bdak  nie g cari pintu blakang umah... siap ketuk2 sume pintu..
hurm...last2 dah bagi duit...
salam pun tidak, terima kasih pun tidak..
.turun nyut nyut2..lesap...
6 minit kemudian bunyi kenderaan daaa....
hurghh.. serik2... tapi depa x serik..
Muka depa Sakura dah snap. Tunggu hantar pejabat polis je. (bukan ape, takut kes jenayah je)

Okay? PANAS.. mmg PANAS

nak lagi panas? kat area KBMALL... ade dua orang beradik (rasenye bukan budak melayu atau india kite..)
pakai tudung tapi serebeh.. dah dewasa...rase budak sekolah menengah la..
mintak sedekah? heh? awat? x skolah?
boleh plak g try kasut ngan baju kat area mahal2...beduit ke tak nie?
dahla pakse orang ambik buku doa ..pastu marah2 kalau kita x bagi dia duit..
dasyat kan.. tak termasuk lagi budak kat BILLION tu...

OKAY, SAKURA AMBIK GAMBAR UNTUK JALAN PENYELESAIAN...
HANTAR PEJABAT POLIS..atau kalau SAKURA GERAM...NANTI SAKURA BIKIN HAVOC DEKAT BLOG.. 

geram2 geram2..

50th Followers Award!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


HANI NASUHA


Sila Copy Paste Gambar Award di atas dan kalau sudi letak la dalam blog ye.
Tahniah yer..TQ sebab jadi follower yang ke 50 untuk blog Sakura ni. ehehe. Kawan2 sila la lawat blog beliau yang banyak bagi nasihat dan pedoman ni. Anyway selalu - selalu lah singgah ye.

Sunday, January 23, 2011

Jom kenal Shushi!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Daripada Sakura marah-marah dapat dosa. Sakura mau tukar angin. Biar gembira. (eleh, sebenarnya lapar)
Tajuknya ialah Shushi.. ^_^ Sakura tahu kamu semua sukakan Shushi kecuali yang tak boleh pergi tengok shushi.
 ---> Jangan telan ini punye shushi... Kalau ditelan memang sengaja nak telan kapas la tuh<---

Apa tu shushi?
wiki " Ia diperbuat daripada nasi bercuka dan dibubuh inti campuran ikan, makanan laut, sayuran atau telur. Inti tersebut boleh mentah, dimasak atau diperam." (Maklumat lanjut pergi ke wiki, Sakura mau ringkas2 saja)
Nampak? Nampak?
Buang yang diperam dengan sake. Memang TAK halal.
Shushi boleh jadi halal dan tidak bergantung dengan cara pembuatannya.
Pernah makan Kerabu? bukan yang nasi kerabu.. Kerabu btol2 (nama sebenar x taw).. - biasanye kerabu betol2 akan akan diletakkan ikan mentah dan digaul dengan sayur - sayuran , santan, shingga sebati. dan dimakan mentah2. hah. Mentah kan. Tapi halal. HALAL (sila rujuk jakim)
OH, JANGAN KATA SAKURA KATA HALAL UNTUK SEMUA KEDAI OK, BUATAN SENDIRI LAGI HALAL

okay, Sakura nak perkenalkan kepelbagaian Shushi dari jepun ini.
--->Banyak sangat shushi ni<---

Okay, Sakura perkenalkan yang asas dan boleh dimakan secara HALAL (melalui cara pembuatan). ^_^
TAMAGO shushi
Kenapa ia dalam katagori selamat dimakan? Sebab ia ialah telur dadar. Yang sudah Digoreng. Yang dihiris halus. Diletak mentega. Tanpa perapan apa2. Dan siap untuk dimakan.

Okay, Asas lain ialah nasi. beras yang digunakan ialah beras dari jepun khas untuk buat shushi.
Yang itam yang ikat nasi ngan telur nie plak ialah algae. ataupun sejenis hidupan kategori rumpai laut.
So ini ialah TAHAP HALAL.
dah2..malas nak citer panjang. Sekurang - kurangnye kamu semua kenal jgak shushi nie. Yum2.
Okay, sakura lapar mau makan shushi... bye2.

Saturday, January 22, 2011

Hantu Duit

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

 Hantu DUiT nie banyak kat pasaran zaman sekarang.
Yang Mana?
Yang suke Duit, duit, duit...
X kisah kot kalau nak kebaikan...
Ape kan jadi kalau kebaikan x dikongsi dengan ikhlas.
XIKHLAS
Banyak dan Berlambak
Hantu nie akan cuba buat kita nampak dalam perniagaan ialah duit
PAHALA?
Bukan Nak Menunjuk: Sijil Keushawan, Perakaunan, Ekonomi, Kewangan
Tapii kalau dah terikut ngan perangai hantu ni..
Memang x guna sijil tu sume..
TENGOK bukan bererti NAK
FAHAM bukan bererti BUAT
TELITI bukan bererti KENAL
DUIT tetap DUNIA
PAHALA tetap AKHIRAT
orang yang dah lama tengok duit mungkin tengok mercedes pon xlayan..PECAYALAH
Jangan offer MERCEDES kat orang mcam ni..
YANG DIA NAK DUIT TU JADI EMAS!..
Haha.. Barulah Hantu Duit itu tutp mulut.

Sekian
p/s: luahan pendapat.. jilid 2.. Ufuk NIaga Sakura


Thursday, January 20, 2011

Mau Bikin Baru Punya Part1

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Sakura ade buat header baru untuk tahun nie
...tpi cam x berapa comel
...kalau ade pendapat/komen gtaw yer... 
nntie ade 2 lagi header baru akan ditonjolkan.
kalau rase patut kekal kan yang lama gtaw la ek.

sekian...
okay mau tdo..
gud nite

Tuesday, January 18, 2011

Fesyen Rambut Dari Korea ^0^!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


SECRET GARDEN akhirnya sudah sampai episod 20...THE END.....!
Success!
Spoiler: Romantik & Sedih...lol..

haha tengok la sendiri.. mmg terbaik la!

Okay, kembali kepada tajuk diatas...
Apakah?

Sakura tak ingin melayan perkara2 yang kecil ini. Tapi nampaknya terpaksa ketengahkan sebab sudah bermain - main di ruang legar minda Sakura ini. Rambut oh rambut, kamu pula jadi isu kali ini. Terukkah? Oh, rasanya tidak sama sekali. (hehe). Jangan tanya kenapa Sakura tidak ketengahkan mengenai fesyen PAKAIAN, sangat pelbagai(pening2)...biarla...itu hari lain..boleh? Sila baca yang seterusnya sebelum Sakura banyak mencarut.

Ade persamaan yang besar dengan kdrama yang latest.

SAMA? rambut Hyun Bin (Secret Garden), Changmin (Paradise Ranch), Rose (MyGirlfriends Is NineTailed Fox), Jang Geung Suk (Beautiful Girl)...dan banyak lagi.
Serupa dengan Tomok. oh...terjangkit sudah... Tomok asyik ikut trend rambut begini sahaja. Memang Sakura sudah sama terpikat. (Eh? Shh)


Sedap mata memandang, tp..kalau semua hero begini... susahlah nanti. Fahamkan bila ini menjadi trend. (bila fikir semula, Sakura tidak mau bayangkan..)

Fesyen rambut korea dan jepun. Kebanyakannya mungkin lahir dari anime dan manga/manwha.
Kalau tengok rambut Jang Geung Suk (Marry Me Mary), rambut nya panjang. Tapi buat kan hati ini tertawan. Mungkin kerana senyuman nya itu. Kekeke. Tapi bila lihat anak Malaysia (x kira bangsa) berfesyen dengan rambut begitu.... >.< ...
Sakit mata la.! Mungkin belum tiba masanya lagi..atau.. sila berfesyen ukur 'rambut' di badan sendiri.
Oh, kalau untuk persembahan mungkin Sakura x kisah. Tapi untuk ber'jamming'...>_> sila sopan...sebab ini Malaysia dan bukannya rumah kamu.

Okay, sampai sini. Kalau kamu rasa Sakura SalahSangka.. biarla...tapi yang penting..hehe
Sukahati Sakura lah ye...Fesyen rambut ini comel la.hehehe

p/s: off to blog walking, oh ya...kpd bakal bf Sakura, jangan buat fesyen rambut macam2, ntie i lari..

Friday, January 14, 2011

[Memori] Wallpaper Lapuk...Lapuk la sangat

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

 1) Tema pink, gabungan karakter anime pempuan n kucing + alysa ngan teddy bear + background yg sibesarkan + love kecik2 + nama tuan punye bear..

2) Tema biru, gambar Sakura, brushes yang macam2 + nama Sakura + love 3d

3) Tema ungu, gabungan laptop hp qompaq lama (yang dah terperosok bawah katil) + Sakura zaman student dulu + nama nickname Sakura + brushes mentol + font yang mcm2

4)Tema ungu, gambar kengkawan + list name name kawan yang hadir


5) gabungan software :- paint + adobe photoshop + adobe ilustrator + gambar kartun dari internet + gambar signboard dari internet

6) tema itam putih, guna adobe illustrator 100%. Saje main2 lukis, tetiba cam cantik plak. hurm..






7) guna adobe photoshop...guna banyak layer untuk dapat ruper Sakura camtuh.....bole tahan jgakla...hurm..


p/s: eh ...excited nak jumpa Agul hehehehe

Wednesday, January 12, 2011

[Memori] Kau Buatku Tersenyum~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Jiwang jer title kan..hehe

tapi betul2 ade kaitan ngan gambar yang Sakura nak ceritakan nie.


Inilah akak (tua dua tahun jer pon) yang Sakura kenali masa dekat USMKK..
rindu bangat sama kak shiken (speech) ,izyan & maimanah (medical radiation)
walaupun Sakura ade post bende nie kat FS dulu, tapi Sakura tetap nak abadikan ucapan ni dekat blog. Yerla, kenangan manis la katakan...^_^
So, ade 3 gambar profile FS yang Sakura nak ketengahkan. Semuanye diedit menggunakan Adobe Photoshop CS3. CS5 punyer blom sentuh lagi..sbb x berapa ade feel..hohoho



cantik kan kan kan...sweet sangat gambar nie..ingat kenangan lama.. ^_^...Miss You All...

p/s: banyak jgak gambar 'macam2' kat fb nie..huhu...nak g korek lagi..

Tuesday, January 11, 2011

11-1-11 Hah, biarla...Yang penting ade benda nak cerita..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Date hari ni sangat bagus untuk war2kan...

Sakura sangat mengantuk.. tapi kena kuatkan semangat sebab hari ini masih panjang...(keje2)
Apa yang kecoh nye? Sebab Sakura nak edit template Sakura.. yahoo..err
(msih dalam perancangan masalah nye)
biar r orng nak kata aper pon..ish22.. hari nie mesej kat hp nie banyak plak masuk.. yang Sakura tunggu2 xde plak..

Urm..kat mana tadi? :>
hehe.. Bersempena hari angka 1 hari ini.. Sakura nak ucapkan selamat datang kepada kereta baru Sakura.
Sakura xle jemput die buat mase sekarang... "come to mama" haha.. Nama nickname kereta Sakura ialah Agul aka Ultraman Agul ..symbol dier sama...warna pon same..haha..yup yup yup... x caye sudah...

tunggu Sakura cuti yer Agul...nntie mama jempot...mama? uishh...muda lagi nak sebut mama... hahaha

OK thats all.

bye3
p/s: En Fujiyama sangat hensem berbanding dengan En Gamu...:P

[BW] list baru yg da diblogwalkingkan & lama

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


http://becomesuccessfulinlife.blogspot.com
http://aggreable.blogspot.com
http://thelatestnewsofworld.blogspot.com
http://izhamzainul.blogspot.com
http://questwinintravel.blogspot.com
http://azusanyan.blogspot.com
http://simply-miniperfume.blogspot.com
http://laralia.blogspot.com
http://1-juta-trafik.blogspot.com
http://amyna2109.blogspot.com
http://syok2u.blogspot.com
http://isteamaywa2.blogspot.com

yang lama dan still BW

http://adiwidget.blogspot.com
http://www.afiqbukhari.com
http://www.afiqsays.com
http://aimauyun.blogspot.com
http://icecreamhaniscair.blogspot.com
http://yoishme.blogspot.com
http://aleeya24-fairytaleprincess.blogspot.com
http://www.didozel.com
http://alfadhilah.blogspot.com
http://alyaabakar.blogspot.com
http://www.anastasyea.com
http://mylove-anazira.blogspot.com
http://apy-10.blogspot.com
http://auniamirah.blogspot.com
http://ik.my/zone-masyuk
http://colourfulblossom.blogspot.com
http://ayymanrahim.blogspot.com
http://pesona-akasia.blogspot.com
http://firqahnajiah89.blogspot.com
http://www.bardbahtiar.com
http://www.benashaari.com
http://www.jiwakacau.com
http://duniaimpiansaya.blogspot.com
http://seliparmerahjambu.blogspot.com
http://chikedees.blogspot.com
http://aiaijpop.blogspot.com
http://fabolousfatin.blogspot.com
http://diana-senyumsenyum.blogspot.com
http://budulagend.blogspot.com
http://eikasyaza85.blogspot.com
http://eiydaasaari.blogspot.com
http://duniakuemieysandra.blogspot.com
http://farahchantek.blogspot.com
http://shafaaliaa.blogspot.com
http://voguedvast.blogspot.com
http://fatinhananisafyan.blogspot.com
http://musmarauders.blogspot.com
http://nurrcahaya.blogspot.com
http://galeriwangian.com
http://gayahspears.com
http://hafez94.blogspot.com
http://nurhanisahazmi.blogspot.com
http://www.capitalh6280.blogspot.com
http://sapphirepearlsmalaysia.blogspot.com
http://mobile2go.blogspot.com
http://ida-idris.blogspot.com
http://diarisenja.blogspot.com
http://munchiko-munchike.blogspot.com
http://irasyafira.blogspot.com
http://irairaie.blogspot.com
http://halela.blogspot.com
http://idamanja79.blogspot.com
http://joegrimjow.blogspot.com
http://ex-links-joe-the-ray.blogspot.com
http://www.joharihamzah.com
http://akuejoe.blogspot.com
http://owh-dunia.blogspot.com
http://lurvepurple90.blogspot.com
http://shakiddo.blogspot.com
http://scripter.abcdead.com
http://pinkexia.blogspot.com
http://jomyouthsays.blogspot.com
http://sweet-ladybird.blogspot.com
http://leabutterflypink.blogspot.com
http://babycutekami.blogspot.com
http://lisaafha.blogspot.com
http://lissonly.blogspot.com
http://www.lolachocz.blogspot.com
http://shafaza-zara.blogspot.com
http://lunarwolf11.blogspot.com
http://luvelysyue.blogspot.com
http://manteramovie.blogspot.com
http://www.hatisamronkin.com
http://blogsensasi86.blogspot.com
http://mazeermohamad.blogspot.com
http://mellymikio.blogspot.com
http://alia-azmi.blogspot.com
http://ratukeliptaip.blogspot.com
http://mistazam.blogspot.com
http://momoekitty.blogspot.com
http://mrnamie.com
http://munsyidesign.blogspot.com
http://murnimahyum.blogspot.com
http://myravea.blogspot.com
http://nikzakiah.blogspot.com
http://nabil-potter.blogspot.com
http://najihahsyafinaz.blogspot.com
http://sepitbirutrading.blogspot.com
http://norgadis.blogspot.com
http://sahabatnorgadis.blogspot.com
http://clickmedear.blogspot.com
http://lilyvsdaisy.blogspot.com
http://ohbest.blogspot.com
http://ones-oven.blogspot.com
http://cikgumanstation.blogspot.com
http://sisepetyangrabun.blogspot.com
http://pendekarberkuda.blogspot.com
http://kelantanbloggers.blogspot.com
http://buahpauhmangostan.blogspot.com
http://princessanna-realityorfantasy.blogspot.com
http://princessqish.blogspot.com
http://tolongmenyebokhalaku.blogspot.com
http://fromglassesandlenses.blogspot.com
http://rapunzeldada.blogspot.com
http://zlest.blogspot.com
http://saint-guerre.blogspot.com
http://www.sembangkosong.com
http://sallehsgerrard.blogspot.com
http://another-chapter-of-my-life.blogspot.com
http://suhaisweet.blogspot.com
http://suzierahman.blogspot.com
http://watthechuck.blogspot.com
http://internetgecko.com
http://annemohdyassin.blogspot.com
http://salam1malay.blogspot.com
http://ustaz.blogspot.com
http://wantong26.blogspot.com
http://realwanda.blogspot.com
http://wavewsa.blogspot.com
http://zackzukhairi.blogspot.com
http://fozz25.blogspot.com
http://dearziey.blogspot.com
http://myzimiekoreanblog.blogspot.com
http://azlinzain.blogspot.com
http://pakzue90.blogspot.com
http://greenscarpet.blogspot.com
http://www.mrkhai.com
http://kraftanganpendidikankhas.blogspot.com
http://www.sisiberbeza.com
http://cutieylola-leen.blogspot.com
http://unwanted86.blogspot.com
http://kasperskyhijau.blogspot.com
http://eizustshirt.com
http://pokcikejoy.blogspot.com
http://lagukini99.blogspot.com
http://ask-me-hackers.blogspot.com
http://sepitbirutrading.blogspot.com
http://ayieslife.com
http://bulanpurnama89.blogspot.com
http://bling-bling-ropol-ropol.blogspot.com
http://sha-sha-bloggerheaven.blogspot.com

Monday, January 10, 2011

Bagi Sakura.... Penulis Blog Itu ????

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Welcome to Entry terbaru Sakura...Ohoho

Kenapa title nyew begitu, ow.. mestilah Sakura nak bercerita apa yang bermain di fikiran Sakura..ini..

Penulis blog itu bagaimana ya? Gimana sih? How? Lagumano? Hokmana? Camne ek? (wot! banyak versi/loghat la plak).....

Kepada teman2 sekalian alam semesta...(lalalala) Sakura tidak mengejar populariti semata - mata...(main mata la plak) , maksudnye.. Minat Sakura dah lama berbuai2 kat dlm kepala sejak umor 7 tahun (hurm, 9 tahun baru reti main blog)... Yeah tujuan menjadi penulis blog ialah untok memiliki ruang berkarya itu sendiri.. (bak kata orang, dunia di hujung jari) mana2 pon boleh up to date gitu..^_^

Bila dah ade blog nie, tak semesti nya mesti ade pengunjung..ohoho..kalau tidak takkan la ade setting ntuk diprivate kan..tak gitu... so...

Sejak2 akhir nie pengertian penulis blog disalah ertikan oleh pengguna/penulis yang tak ade etika.

So, bagi Sakura, pembaca ibarat tetamu.. anti/anymous pon tetamu. hurm ...lantakla nak habaq ape2 pon..janji ko tak kena saman dengan orang tertentu (maklum la ni kan musim saman2)

Bab gambar aper nak masukkan tu, itu hak mereka. Yang salahnye..kalau dah x nak kene curik gambar silerla pesan2 awal2 so2 tak payah kena copy paste.... pasal isu copy paste plak.. hurm
memang sakit ati kalau kena copy betul2..oleh itu SILA AMBIL PERHATIAN! BERBLOG BUKAN TEMPAT COPY PASTE semata mata taw. (huruf besaw biar bagi orang nampak)

Blog ialah seperti diari. Penulis blog boleh nak karang ikot suke ati dier la.. tak payah la nak control sangat.
MoRALiti masyarakat hanya senang diubah semasa kecIk (bak kata pepatah orang yang tengah panas ati, Kecik2 x Nak M****S, Besar2 menyUsahkan Orang)....

so, pada era sumer orang ader internet nie... undang2 berblogging makin ketat. x macam dulu lagi..huhu.. (ingat lagi mase umor 9 tahun... kebebasan penulis blog sangat mutlak)

Nak baca lagii Ape Sakura nak merepek?

MerepeKKah Sakura?? hohoho

penulis blog boleh menghiasi internet yang kuat bersosial ngan facebook.. tawtak..Moraliti facebook lebih rendah berbanding Moraliti blogger? x caye sudah..knape? tepuk dada tanye diri..ok!

Penulis blog bukan semata2 nak kejar harta. Tapi hubungan sesama manusia...heLLO...bukan sesama jenis..glik taw....

Harta/duet itu hanya sampingan...kalau x kebulur la jawab nye...x gtu?

hoho..

Penulis blog ade hak sebenarnya untuk berkongsi maklumat lagu ataw aper2 sahaja..(kalau yang mmg ade copyright la)

gambar? ikot die lah ...ikot tahap kecerdikan die...gambar mane patot letak...

Puji2.. ape lagi penulis blog patut jadi? yup..seorang pemikir yang hebat. Confim seorang penulis blog ini kuat berfikir...kalau x takkan die dapat menulis gurindam, ataw apa2 idea yang org lain buat.


Apa yang sedih pasal penulis blog? sbb orng x hargai kewujudan penulis blog... ade orang kata buang masa...

24 jam menulis blog lagi untung dari 24 jam main facebook..tawtak?

Huh..apsal Sakura asyik bandingkan ngan facebook nie? haha...sje je..Sakura pon main FB...sambil2 tue aper kata kite insaf2kan diri nie..lalalalala

ok2 dah2..banyak sangat Sakura merepek apa2 entah nie...lain kali plak..

---> saladin nie best kew tak? blum tgok lgi la...<---
p/s: chow..mlm2 nie nak mendownload2..hohoho


Sunday, January 9, 2011

[Memori] Edisi Koleksi Komen Bergambar Sakura

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Banyak benda yang Sakura edit untuk jadi comment pic dkat FS:










Xde bende Sakura nak cakap sangat ... well gunalah Adobe Photoshop..hehe ^_^

p/s: hoho, sila lah guna nie untuk buat ucapan kat sape3...:P

Thursday, January 6, 2011

[Memori] Zaman Rajin Ber'Design'

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura berasa lega sket sbb dah selesai urusan kat bank. Lagi tinggal urusan pejabat lg nak diselesaikan. Huhu. Ingat senang ke kalau dah hidup sebagai seorang 'dewasa'? payah gua kata..uhu

Cehh, tetiba pikir..kalau nantie dah berumah tangga camne ek? mesti sweet  .. lol...ehehe (buang pemikiran itu jauh) shuh shuh...

tetiba nak post balik title [Memori] koleksi grafik design ku.2.
tapi lain tajuk pon xpela,....hoho
semua ni diambil dlam album lama FS hehehe

Alkisah 1) Tujuannye ialah untuk bagi komen kat friendster sbb approve kite sbgai friend dier... Habis gaya dah posing kat depan kamera supaya nampak 'sweet' (uwek)... Senyum manehhh (kencing manis baru taw..)
hasilnye black/white (well , itu mmg warna fav Sakura) hehe

Alkisah 2) Borink2 teramat sangat menghasilkan wallpaper yang x seberapa kualiti nye ini. Hanya untuk simpanan peribadi iaitu sebagai laptop background. Kadang2 cam cantekk jgak letak kat dekstop..(angkat bakul sendiri punye) muahaha


Alkisah 3) Tahap malas yang tinggi untuk menghasilkan wallpaper yang berkualiti. Hasilnye... hanya 3 elemen penting sahaja dimasukkan (nama, tuan punye nama, background cilok dari internet) hasilnye...cam amatur glerr kan ..huhu.. so ...sekadar buat simpanan ajerla..

alkisah 4) Haha... gambar mantop..huh(bukan dari kamera yang x berkualiti taw, pinjam dri kak huda kitew ler) pastu edit biar nampak cam gini.. fuyyo...comel kan kan kan kan... ahaha... seperti biasa...kenangan yang sangat manis bila, reen, ra, zu, huda, nisah (kat mana lagi kalau bukan kat Langkawiiii) heee...miss them..

p/s: sila tunggu versi ketiga...huhu...byew

Wednesday, January 5, 2011

Layanzz Jdrama plak...Hehe


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Oleh kerana Sakura cutie...ehe..(esok keje balik)
Kdrama N Jdrama dah menjadi peneman yang setia...chewaah..


Oh...beli jer reti tapi tengok Hammer Session baru episod 2...huhu... bila nak mintak ngan kawan tak tawla..hehe

Naseb la cerita lain dah tengok hehehe...
Kalau Tokyo Dogs ngan Orthros dpat la tengok jejaka hensem...haha
(menjerit nama MIZUSHIMA HIRO!!)
Oh2..sapa yang ambik medikal tu silalah tengok General Medicine..best la jgak...tapi mantop lagi Code Blue...kan kan kan.. tak terkecuali Team Medikal Dragon..muahaha

p/s: sajer2 nak update blog..sbb tahun nie x buat banyak post lagi..uhuhu

ok wasssalam.

Tuesday, January 4, 2011

Bile Kemaruk Cerita Korea~~~ LAyanzz

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Lama x update... tengok tajuk pon dah tau kan .. Sakura tgh kemaruk tgok cerita korea.. haha..
habieslah..


Jangan x tengok, tengokla...kalau x nyesal...muahaha,
so ini ajerla post terbaru Sakura...huhu...

Sekarang nie tengah tengok secret garden episod 6/20
aperlagi jom jom... byee~