Since 2010

Since 2010

Tuesday, May 12, 2015

Hari Jururawat 2015, Hari Ibu & Hari Guru.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura nak citer hari ini Sakura kerja pagi. Ade sorang makcik tegur, "misi mari lah sekejap".
"eh apa hal plak mak cik ni panggil?" Sakura ni terhegeh - hegeh la menuju ke katil empuk makcik tu.
Selamat Hari Jururawat misi!
^_^
Senyum sampai ke pipi ade org ingatkat kita. Terharu doh..
Yela. sbb lupa tarikh. smpai tak taw bila sambutan nye.
TQ makcik!
Taklupa nak ucap Selamat Hari Jururawat kat my lecturer, my senior n my friends. Also to all nurses out there! Keep calm n strong my dear n guys..(in case korang tak taw ramai je male nurses. and Sakura tak ucap mende ni untuk girl nurse only.)

Tq la kawan kawan yang bagi ucapan. Student, doctor, pt dan lain- lain.

Tak lupa jugak sambutan hari Ibu, dan hari Guru pada bulan Mei ini. Happy Mothers Day, dan Happy Teachers day.
* i wish mother day change to hari ummi since ade org kata kita sambut greece punya kepercayaan.
* dan memang Sakura tak sambut mothers day kat umah. kita kena hargai our MOM dan orang lain punya MOM, dan semua yang berstatus MOM walaupun angkat, tiri, atau mak sedara.
Dan tak perlu hari. Kerana ia ialah EVERYTIME.

Makcik2 Sakura ialah cikgu dan juga status ibu. So, Sakura pilih happy Teachers DAY!! YEp, esok mau borong adiah.!!





No comments: