Since 2010

Since 2010

Friday, October 1, 2010

Blogger di televisyen!



Pada 19/9/2010 ..Sakura duduk di umah sewa then sambil - sambil tu tengok tv show soal jawab di tv3, oh…tajuk die is about us.’The blogger’. I like!

Antara blogger yang dijemput ialah seorang ibu kepada anak yang kembar tiga, seorang doktor pakar yang berkaliber, seorang pakar pengkritik hebat politik. ..ohh…diorang tak mention blogspot. 0_o ?

Well.. Sebagai seorang blogger, Sakura rase bangga..hehe.. and sebagai Jururawat, Sakura rase bertanggungjawab nak mempostkan pasal medical stuff jgak…hehe…(maybe someday)

And… bila Sakura dengar pendapat umum tentang blogger…Sakura saket ati.. mana taknye..diorang
negative thinking. Tak faham erti blogger. And Sakura sebagai blogger semenjak di bangku sekolah rendah lagi ni rase blogger ini ada kebebasan mutlak dan x sepatutnye ade undang2. BUT… still…ade LIMIT die… yup… alah, korang faham2 sendiri la yer..

Doctor2008.wordpress.com (blum bkak)
blog.tripletsplusone.com (blum bkak)
kickdefella.wordpress.com (blum bkak)

Apa untung nyew blog? Sakura promote diri Sakura yang single nie. Haha . Bergantung pada apa jenis keuntungan yang kamu nak la… Nak pahala buatla mende yang baek… Nak dosa buatla mende yang yng x baek…

Sakura bagi tips sket ek, TIPs untuk buat blog jual produk. ~
Please oh please jgn buat blog yang sesimple yang mungkin.. Sakura benci sangat nak baca inikan pula nak beli. Janganla buat…buat semak je kalau tdak. Dalam kata lain anda menyalahgunakan blog.

Salah satu blog yang sakura suke nak promote ialah produk baju muslim BROTHERHOODARTS . ..nice
kan? Sakura terus berminat nak beli.

p/s: insafnye , cam nak jadi blogger yang sejati je…eh? Cam knal ayat tu.. ehehe

No comments: