Since 2010

Since 2010

Sunday, April 3, 2011

Pernah pikir nak buat game sendiri tak?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tentu u All nak taw why entry ni menjadi pilihan Sakura kali ini.
Okay la.. Actually...mase kecil2 dulu dan sampai sekarang..Sakura still ade simpan minat Sakura untuk create the 'greates' digital game in the world...wallaweih.. in the world gtuw..

credits to google...agak2 muat nak masuk cd driver tak? 0_o hurmm?

Oleh kerana belajar programming x habis..Sape suroh Sakura ambik course lain..hahaha
So..ia tertangguh sampai sekarang.. (dah - dah la tuu...)

Game nie banyak jenis..kalau korang nie gamers cam Sakura...mesti korang nak yang versi cam xbox kan kan kan???
Kalau reti, sangatla senang nak buat.. So, dalam banyak - banyak jenis game yang senang dibuat ialah game guna visual basic...hohohohohhoo
tapi confim kamu2 ni x nak mende yang berkode kode (sengaja eja kode kode..hahaha)
so, Sakura bagi link untuk laman web yang best - best untuk create game tanpa modal yang besar dan pengetahuan yang tinggi.

Sakura x nak ajar cara - cara dia..bukan apa...dah senang2 dia bagi tutorial step by step... sila la tngok vid kat bawah nie ha..

Amacam??

Kalau anda rasa game maker di website ini tak cooll...buat jer kat facebook cam atuk bomoh tu...hahaha
lagik senang.. Okay..ade satu lagi 3d punyer game maker nie..


Bagi Sakura...tak sah, kalau tak buat 3d background dan 3d components kalau tak guna software 3ds Max...perghh..rindu sama lu.. Sakura sangat lama x sentuh 3ds Max...sibuk la katakan..huhuhu

 
yang ni dia kene download...tapi biasenya sebab yang nie ade element yang lagik best...ohoii.. Sakura dah ade dah game buatan sendiri...tapi tak laku hahah...takper..nak bagi budak tahap satu jer pon main..ehehe

okayla..setakat itu dulu edisi GAme kali ini..Sekiannn

p/s: tengah main Final Fantasy Lagiiii...

2 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

sakura gamerz gak rupanye..sama la..huhu..gamae ape yang sakura selalu main??? jom r lawan..hehe

Fatin Sakura said...

sekarang Sakura layanzz xbox, and online game...hehe...pg games jarang main...(sibuk ngan FFXIII)

nak ajak main game ape...hehehe