Since 2010

Since 2010

Monday, January 24, 2011

Situasi PANAS! Pengemis ke Kumis?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sakura biasanye bab2 sensitif ni x nak sentuh. Tapi sebab dah banyak kena jadi terpaksa PANASkan jgakla.

Tadi ade 2 orang beradik datang berbaju melayu berbaju kurung datang mintak sedekah. Okay. Itu x kisah. Sakura yang baik hati ni bagi juga la duit sehinggit seorang. Lepas tu rase lain macam.

Sakura:"Adik mintak tunggu sekejap,dari mana?
Budak: *senyap
Sakura:"untuk ape mintak sedekah?"
Budak: "untuk ******"
Sakura:"jauh bejalan? datang dengan apa?"
Budak: *senyap , nak hulur buku doa ( yang versi poket 40sen )
Sakura:"takpe adik, akak sedekah"
hidden cctv sakura dapat merakam gambar budak2 kecil itu (maaf x leh tunjuk nanti havoc)
yang heran, dalam beg kecil tu belambak nye buku tu. mana diorang dapat satu beg?
kalau tak pon, fotostat sekarang mana harga murah...sume mahal - mahal
takkan la budak ni ade duit sebanyak tu?
bukan x ikhlas. sedekah tu ikhlas.

LOGIK? tempat yang dia kata untuk derma tu punye la jauh. 
bila dah jauh, kenapa guna budak? waktu pagi ? xskola? hari isnin kan?
sekarang rumah anak yatim dah mewah okay!... xde dah budak2 buat keje.. sume orang tua.. x caye tanye pengurus nye...
nak cerita.. lebih dari 10 kali budak tu bagi salam.. Sakura buat senyap.. intai kot cctv dulu..
nak cerita lagi... rajin sunggoh bdak  nie g cari pintu blakang umah... siap ketuk2 sume pintu..
hurm...last2 dah bagi duit...
salam pun tidak, terima kasih pun tidak..
.turun nyut nyut2..lesap...
6 minit kemudian bunyi kenderaan daaa....
hurghh.. serik2... tapi depa x serik..
Muka depa Sakura dah snap. Tunggu hantar pejabat polis je. (bukan ape, takut kes jenayah je)

Okay? PANAS.. mmg PANAS

nak lagi panas? kat area KBMALL... ade dua orang beradik (rasenye bukan budak melayu atau india kite..)
pakai tudung tapi serebeh.. dah dewasa...rase budak sekolah menengah la..
mintak sedekah? heh? awat? x skolah?
boleh plak g try kasut ngan baju kat area mahal2...beduit ke tak nie?
dahla pakse orang ambik buku doa ..pastu marah2 kalau kita x bagi dia duit..
dasyat kan.. tak termasuk lagi budak kat BILLION tu...

OKAY, SAKURA AMBIK GAMBAR UNTUK JALAN PENYELESAIAN...
HANTAR PEJABAT POLIS..atau kalau SAKURA GERAM...NANTI SAKURA BIKIN HAVOC DEKAT BLOG.. 

geram2 geram2..

6 comments:

mie said...

fuh!!
be cool..
tp perlu lepaskan geram juga..
eheheeeee

Fatin Sakura said...

dah cool da...uhuhu

cikLah said...

mmg betol la.. penah skali jdk kt jertih.. huhu.. promote diri plak.. ishk.. emm.. kte y xde duit kecik pon sunggup dia tggu untuk pecahkan duit.. bile xdpt pecah duit.. sggup dia kira duit dia untuk bg BAKI... erk... ade pulak sedekah itu nilai dia dah ditetapkan.. mcam2 la.. huhu..

Fatin Sakura said...

mantap glew citer ciklah... siap kire baki... paling sedih bila kita xde duit, sanggup plak die herdik kita x berduit...dier tu ape?

chanz said...

huhu ada cctv sendiri tuh... pelik tol la aktiviti camni...haihh..

Fatin Sakura said...

cctv mmg dibeli sbb byk kes2 mcm nie kat area tue..serik3