Since 2010

Since 2010

Monday, January 10, 2011

Bagi Sakura.... Penulis Blog Itu ????

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Welcome to Entry terbaru Sakura...Ohoho

Kenapa title nyew begitu, ow.. mestilah Sakura nak bercerita apa yang bermain di fikiran Sakura..ini..

Penulis blog itu bagaimana ya? Gimana sih? How? Lagumano? Hokmana? Camne ek? (wot! banyak versi/loghat la plak).....

Kepada teman2 sekalian alam semesta...(lalalala) Sakura tidak mengejar populariti semata - mata...(main mata la plak) , maksudnye.. Minat Sakura dah lama berbuai2 kat dlm kepala sejak umor 7 tahun (hurm, 9 tahun baru reti main blog)... Yeah tujuan menjadi penulis blog ialah untok memiliki ruang berkarya itu sendiri.. (bak kata orang, dunia di hujung jari) mana2 pon boleh up to date gitu..^_^

Bila dah ade blog nie, tak semesti nya mesti ade pengunjung..ohoho..kalau tidak takkan la ade setting ntuk diprivate kan..tak gitu... so...

Sejak2 akhir nie pengertian penulis blog disalah ertikan oleh pengguna/penulis yang tak ade etika.

So, bagi Sakura, pembaca ibarat tetamu.. anti/anymous pon tetamu. hurm ...lantakla nak habaq ape2 pon..janji ko tak kena saman dengan orang tertentu (maklum la ni kan musim saman2)

Bab gambar aper nak masukkan tu, itu hak mereka. Yang salahnye..kalau dah x nak kene curik gambar silerla pesan2 awal2 so2 tak payah kena copy paste.... pasal isu copy paste plak.. hurm
memang sakit ati kalau kena copy betul2..oleh itu SILA AMBIL PERHATIAN! BERBLOG BUKAN TEMPAT COPY PASTE semata mata taw. (huruf besaw biar bagi orang nampak)

Blog ialah seperti diari. Penulis blog boleh nak karang ikot suke ati dier la.. tak payah la nak control sangat.
MoRALiti masyarakat hanya senang diubah semasa kecIk (bak kata pepatah orang yang tengah panas ati, Kecik2 x Nak M****S, Besar2 menyUsahkan Orang)....

so, pada era sumer orang ader internet nie... undang2 berblogging makin ketat. x macam dulu lagi..huhu.. (ingat lagi mase umor 9 tahun... kebebasan penulis blog sangat mutlak)

Nak baca lagii Ape Sakura nak merepek?

MerepeKKah Sakura?? hohoho

penulis blog boleh menghiasi internet yang kuat bersosial ngan facebook.. tawtak..Moraliti facebook lebih rendah berbanding Moraliti blogger? x caye sudah..knape? tepuk dada tanye diri..ok!

Penulis blog bukan semata2 nak kejar harta. Tapi hubungan sesama manusia...heLLO...bukan sesama jenis..glik taw....

Harta/duet itu hanya sampingan...kalau x kebulur la jawab nye...x gtu?

hoho..

Penulis blog ade hak sebenarnya untuk berkongsi maklumat lagu ataw aper2 sahaja..(kalau yang mmg ade copyright la)

gambar? ikot die lah ...ikot tahap kecerdikan die...gambar mane patot letak...

Puji2.. ape lagi penulis blog patut jadi? yup..seorang pemikir yang hebat. Confim seorang penulis blog ini kuat berfikir...kalau x takkan die dapat menulis gurindam, ataw apa2 idea yang org lain buat.


Apa yang sedih pasal penulis blog? sbb orng x hargai kewujudan penulis blog... ade orang kata buang masa...

24 jam menulis blog lagi untung dari 24 jam main facebook..tawtak?

Huh..apsal Sakura asyik bandingkan ngan facebook nie? haha...sje je..Sakura pon main FB...sambil2 tue aper kata kite insaf2kan diri nie..lalalalala

ok2 dah2..banyak sangat Sakura merepek apa2 entah nie...lain kali plak..

---> saladin nie best kew tak? blum tgok lgi la...<---
p/s: chow..mlm2 nie nak mendownload2..hohoho


No comments: