Since 2010

Since 2010

Friday, July 30, 2010

Young Imam

Okay Sakura post niew sebab Imam Muda ni dah nak sampai ke penghujung rancangan.
Sakura setuju wujudnya program ini. Tapi bab penyingkiran Sakura langsung tak setuju sebab "it all about religion" mana boleh kita buat undang2 yang sama macam rancangan realiti tv yang lain. Atleast, pilih the most cermerlang imam muda lagi bagus dari menyingkir ( menutup peluang peserta lain untuk mempelajari ilmu agama) semasa akhir rancangan. Sangat tak fair.

Ade lagi pasal imam muda ni yang Sakura tak puas hati, nie yang segelintir non-muslim duk kutuk - kutuk nie. Otak dah betulke nak komen orang lain punya hak kebebasan.
Kalau bende yang meloncat - loncat happy plak yer, (alah yang muslim pon same gak) ... "if you hate it so much, what will happen if there are some ppl like u give same feedback about your religion?" confim lah dia naik marah kan.

Sakura kalau bab entertainment nie Sakura pun suka, tapi setakat nak happy2 kjap bole la..
Bab spritual lagi penting la bagi Sakura nie.

So kalau nak buat realiti tv about religion, please jangan buat penyingkiran, bagi Sakura, its a sin.

okay thats all.

No comments: