Since 2010

Since 2010

Sunday, August 1, 2010

Al-QURAN Part2

Salam, "peace upon u"

Sakura terpaksa post mende nie,
Nak atau tak, Sakura ...nak cakap pasal Al-Quran.
Sakura berjanji akan hafal Al-Quran dan ingat semua makna di setiap perkataan tersurat atau pun yang tersirat.
Why? Dunia nak kiamat kew? Soalan biase, common. Wahai teman2, dunia memang akhir zaman, tatkala dunia akhir zaman, ayat al-quran satu demi satu akan diangkat kelangit. ...
(tba2 bulu roma meremang)
Well , macam post yang sebelum nie, Sakura nak ingatkan Sakura dan orang yang Sakura 'care' selamanie.

Apa yang anda akan dengar mungkin akan buat anda marah dan sekaligus tidak berada di jalan yang diredhai Allah. So, dengar dan berfikir, bincang dan bertindak, tapi Islam(peace) so, jangan terburu - buru from what im going to say.

Spoiler: Hari memB.A.K.A.R Al-Quran
baca pon kte dah nak marah pasal title die kan?
so apa sebenarnye point Sakura? Pada 11 haribulan September 2010, akan ada beberapa orang yang anti-islam akan membakar ...kitab yang Sakura sanjungi selama ni.
PLEASE JANGAN NAIK MARAH
well, Sakura takde mood sebenarnya nak discuss pasal nie sebab beberapa hari lagi Sakura kene convocation.

Mamat di youtube nie memang saja nak buat perang dunia Kiamat ...
So, jangan tiru perangai die.
SAKURA sekali lgi MENEGASKAN, KEBEBASAN BERAGAMA itu BOLEH, SESAT DALAM BERAGAMA itu X BOLEH.

Kalau kami x bakar kitab suci anda, mengapa anda mahu balas sebegini rupa pada kami.
Kalau anda berdegil, demi menegakkan agama , kami akan bertindak. woah..ini bukan perang.
Sakura maksudkan, lindungi apa yang penting bagi diri Sakura, Al-Quran...yupp sememangnya its not just kitab...ia dah lahir dlm hati semua Muslims. You burn it, you burn us, you burn us, you burn all....wait..this just ayat ugutan.. Well Sakura tak ugut.. But other people still akan kata bende yang sama. please Sakura sebenarnya tak nak post mende nie.
So, apa yang Sakura nak KEMPEN kan ialah

MARI HAFAL AL-QURAN
JADIKAN AL-QURAN SEBAGAI HATI KITA

So, jikalau ada kes bakar lagi, diorang tetap tak boleh bakar hati kita. Understand??...

so bila hari tersebut datang apa yang akan anda buat?
Berdoa, bertawakal, berserah? Sakura fikir the present lebih important berbanding future.
Kalau anda boleh protect the present.. anda boleh protect the future.

To Non Muslim yang baca, Sakura takkan benci kamu, tapi jika tindakan menunjukkan kamu patut dibenci, terserah pada kamu untuk judge diri sendiri.

p/s: Post kali ini bahasa rojak, dapat kan translator yang bertauliah.

No comments: