Since 2010

Since 2010

Monday, August 30, 2010

YUhuuu!

Assalamualaikum, selamat sejahtera,

Tibe- tibe Sakura terasa nak post something yang berkaitan dengan Sakura dan blogging.

Sejarah blogging Sakura :
        bermula pada zaman sekolah rendah...x pasti la masa umor berapa dan yang penting waktu tu kire email memang da ade...email kalau tak silap masa Sakura umur 7 tahun. agaknyew.... mase tu Sakura mule2 buat laman web/blog kat tripod. punye la skema..haha...

        pastu lama2 sakura kenal dengan blogdrive, blogspot, dan mcam2 lgi. tu mase sekolah menengah. blog mase sekolah menengah, sakura ade la guna yang tripod tu lagi...tapi jarang edit, sekadar masuk background music dengan posting entry baru...haha gilew skema... time tu pakai line telekom jer..huhu

        kalau nak ingat balik time tu tengah famous dengan cerita korea , gara2 kawan Sakura la nie... sbelum nie Sakura hanya terpengaruh gilew dkat Jepun. masa tu kire pandai glew becakap Jepun, masa tu la.. last2 lupe sebab mase tu kena rajin2 hafal bahasa Arab...waahh...sekarang bahasa Arab pon ingat2 lupe...adoi...Sakura rase rugi plak.



        kire time tu yahoo.com adalah teman sejati...oh ya...zaman kecik dulu ade email kat hotmail...(msn)...
fuhh dasat, speaking kuat glew...kat internet...yerla...kamus kat tepi...bdak2 la katekan... berebut main game tu mende common la kan...sampai rosak komputer kat haha...naseb baek dulu laptop x famous , kalau tak....

       okAY, tibe la saatnye nak citer biler kah waktu paling serius berblogging...masa dkat menengah atas..time tuh dkat tingkatan 4.. sengaja nak kasi femous geng2 sekelas...hari2 ambik gambar masuk dalam blog. cerita itu cerita ini. ngan cikgu2 pon cerita sekali. time tu dasyat..haha.. rindu sangat time tu, mase tu la blogdrive sangat serius digunakan. Sakura mase tu tengok Blogger mcm susah...thats why slalu buat tapi x mnjadi blog Sakura kat situ..
     
       then musim friendster pon bermula mase tingkatan 5... kecoh ...slalu on9 kat cc.. kalau kat umah lembab... friendster pon boleh buat blog...sukeenyew time tu...kalau bab meluahkan perasaan...memang terbaek punye.... oh ya.. yahoo pon start bukak blog...ape lagi...layanzzz... then google bukak blog...layanz... kire layanzz sume... mase tu kire Sakura rasela..Sakura orang yang paling expert kat sekolah..haha.. (perasan) ....

       habis je spm....Sakura layan blogdrive n firendster jer...yang tripod trus lupa dari ingatan...sampai sekarang...lucu kalau ingat balik... masuk jer u. Sakura pon bukak blog kat blogger. just for my new comrade yang kat university ni. buat untuk kebaikan...post maklumat, post nota...post gambar...semua mende la...pastu bertahan setahun jer...sebab sakura busy...mase tu friendster masih hot...

        just dalam tempoh tahun ke 2 kat university... Sakura layan facebook... jadi blog semua terbengkalai lah jugak...jarang bukak...huhu... banyak guna ning untok berhubong...ning pun bole buat blog... tahun tu ok lagi..
masok jer tahun 3...haha.. Sakura layan semua bende...haha... blog pon blog.. facebook pon facebook...start kat situ Sakura dah jarang bukak friendster....tagged and so on...bayk sangat bole saket kepala...biasela tahun akhir...jiwa memberontak...layanzz sket2 sudah la...haha

      so kire sampai sekarang sakura bukak penasakura.blogspot.com (bebas) menggantikan ceritaseorangsakura.blogspot.com (university) .....haha.. so itulah kesahnye... jangan tanye Sakura ade berapa blog keseluruhannya...sebab Sakura rase da lebih dari 10 blog... tapi yang ingatnye cume 5 je...huhu... sekian.. wassalam

p/s: e card percuma untuk pembaca ...selamat menyambut bulan Ramadhan al Mubarak.. ^_^