Since 2010

Since 2010

Friday, August 27, 2010

Salam Ramadhan ^_^

Bismillah, Assalamualaikum, Selamat Sejahtera, Bertemu kembali

Sakura nak update blog nie dengan pelbagai perkara yang Sakura lalui

1) Hal rumah sewa dekat HUSM Kubang Kerian masih belum selesai. Sakura masih mencari rumah untuk disewakan kepada Sakura dan kawan Sakura ni. Mengapa orang Kelantan pun susah dapat rumah sewa ni. Adoilah. Kepada sesiapa yang ade rumah sewa (fully furnish) kat area kubang kerian please, please bagi taw Sakura. Mula2 dah dapat, tapi biaselah.. selagi janji tak berduet (deposit), terlepasla pluang tu. Tapi tulah, ade yang sewakan rumah macam nak cekik darah pon ade...huhu..Sakura xde duit nak bayar mahal sebab Sakura belum start keje, gaji blom confim dapat lagi. kalau setakat rm 500 ke bawah bolehla... adelah sket duet kat bank tu. tapi tu je la perbelanjaan Sakura...huhu...janji Sakura kalau la Sakura keje, dapat je hak
pinjaman, nak pinjam banyak2 then beli 2 buah rumah kat area tu. Lantakla ape orang nak kate..yang penting akan Sakura sewakan kepada rakan senasib Sakura di lain hari.

2) Keje sambilan? Belambakk, tertangguh gara2 hal rumah sewa (seperti keterangan diatas) . hurm.. bila nak siap?? jangan tanye...x tentu...hal peribadi (saket tuboh, demam, n macam2) . Kadang2 nangis jgak sorang2 nie.. hadoilah , manusia memang tak sempurna..

3) Al-Quran tak habes2 lagi. Bila la nak habes kalau macam2 hal berlaku. Mintak2 habes la bace sebelum habesnya Ramadhan nie... Tarawikh ? jangan cakapla.. Sakura pergi...tapi mule2 kerap pastu jarang2 pastu kadang :(...sibuk..! benci tol.. tapi senbahyangHa kat umah lah kalau x sempat g jemaah kat masjid nuh.

4) Hal blogging yang menyampah. Yup Sakura akui Sakura berblog, tapi ia tidak lari dengan perasaan menyampah. Sebab ape? Menyampah sebab kena taip..kan bagus kalau cakap terus kuar text...hehe (ngade - ngade)

5) Satu hal yang tak boleh dipisahkan bila dah on9 18 jam (tolak rehat n tido) sehari ialah buka facebook n twitter. Facebook = boring lah jgak sebab selalu tengok muke sama, hal sama.. paling tak suke hal facebook yang ngade2 nie ialah perangai lebih kurang friendster je jugak. Sakura benci r kat facebook sebab banyak maklumat yang dishare.. share hal mengarut (jutawan segera taik kucing) macam lah halal, buktikan dalam al-quran n hadis ade ke kate keuntungan macam tu boleh bawak pergi kubur? ade? okay ade lagi tapi sambung perenggan bawah nie

6) Okay, nie hal yang Sakura tak suke jgak bila dah buka facebook, ade pengguna facebook yang gatal nak share mende/vid yang x sahih/x btol/x logic ... Naseb baek Sakura nie suke soal selidik baru lah Sakura share kat teman2 Sakura. penipu tetap penipu...takyah la nak tipu beb.. hodoh sangat perangai tu, dahla bulan Ramadhan, sebar fitnah plak...hadoila... nasihat Sakura kat kawan2 kalau ade kawan kita post mende ker ape2 ker, yang penting selidik atau check dari sumber yang boleh dipercayai sebab kadang2 kawan kite yang share tu pon lurus bendol jgak.. bukan aper takut lari akidah.. Nauzubillah

7) haa, nie satu lagi kes yang Sakura tak berapa nak suke ... hal persenda agama orang nie (malas nak mention, sendiri mau pikew) ...cukup la duk persenda agama. x malu ker.. xmature langsung taw. benci btol la kat tukang share hal nie...dari duk share tu ape kata tolong tutup mulot org yang yang first sekali buat kesalahan tu...kan senang... dosa pon tak la besar sangat. nasihat baek2, confirm diorang insaf...lainlah kalau x insaf tu...barulah perlu dibawa ke muka pengadilan , tu baru cara yang betol nak deal ngan orang

8) haa, Sakura saket gigi, slalu jer saket gigi (macam perenggan 2) (tapi memang saket pon)

9) jkpop memang sudah sbati dengan Sakura, x dpat nak elak.. aww..0_0

10) Video nie sangat menyentuh hati Sakura , tajuk diew Lau Kaana Bainana Al-Habib, (if he were among us), atau turut dikenali sebagai Jika baginda(Rasulullah S.A.W) masih berada di kalangan kita. fuhh..Sakura menangis , menitik air mata sebab dalam video nie ada seorang perempuan tu ditanya soalan: apakah yang akan anda katakan pada Rasulullah dalam seminit jika dia berada hanya dengan kamu pada ketika ini . perempuan itu menjawab: soalan itu sukar saya jawab... lama kelamaan air mata keluar , sebak , riak wajah die menunjukkan betapa dia merindui Rasulullah. (yup Sakura nanges lagi) Perempuan itu teresak esak sambil berkata lagi: sapa yang tak nak jumpa Rasulullah, itu adalah impian, ...kalau saya ada waktu itu (berjumpa dengan Baginda) sudah tentu saya sanggop tinggalkan dunia (tukar dengan dunia ini) semata - mata untuk berjumpa dengan Baginda ..tapi Sakura tak pasti btolke ape yang Sakura faham ,...tengok sendiri yer..kat youtube ade. memang pastu Sakura tak bukak facebook melainkan share balik kat orang lain jgak. sebab Sakura nangis...huhu.. (cukup la nangis, bila nak abis taip neh) . Ini merupakan rancangan realiti yang menggunakan konsep sunnah Rasulullah dalam kehidupan seharian. Di mana ia seperti rancangan candid camera tapi versi islamic ataupun lebih dikenali kerohanian manusia. Kalau kat Malaysia nie Bang Bang Boom dengan wakenabeb tu la.. memang Sakura respect kat negara Arab nie.. kalau la Malaysia buat mende yang sama kan bagus...

11) hal Indonesia (BENDERA) mengamuk tak tentu pasal sebab ade orang Indonesia kena tahan, bukan dah selesai ke hal tu.. senyap2 sudahlah , name hidup berjiran... xyah bising..bukan kita nak cari gadoh pon...hadoila...

ohhh...dah panjang sangat plak Sakura berblog kali ni...hehe..sorry yer, saket mata ker baca banyak?

12) latest , Sakura dah taw nak buat effect auto tune..hehe best jgak la...

......ade lagi nie nak cerita tapi dah lupa da...okay la sekian...sambung lain kali lak...

p/s: saye masih maukan Kamera Canon EOS 7D


with my sis hehe

No comments: