Since 2010

Since 2010

Saturday, May 14, 2011

Martabat Bahasa Melayu & raymondcrooke

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kalau anda rasa Sakura racist..im sorry.. Ini bukan mengenai perkauman ye. Im not racist.

Okayla... Naseb baik blogger dah kembali berfungsi. Ini ada satu bende yang Sakura nak share.

Okay back to the title again. Kenapa tetiba pagi buta ni Sakura post mende alah ni??
Bisik2: Sakura xdea idea la tu, sapa suruh duh mengupdate pasal kpop..klpop...
Sakura: xdea kaitan la.. Im not so into that thing.. im blogger.. need to blog anything around me. And yes i like KLpop and Malaysia Pop.. not Mpop... i like kpop jpop too ^_^..still i like Fahrenheit ..ngeh3
Sedarlah anda semua, yang Malaysia adalah serumpun dengan negara asia tenggara yang lain. iaitu, Singapura, Filipina, Brunei dan Indonesia. Bangsa yang asal berada di tanah asia tenggara ini tidak lain dan tidak bukan, Melayu. Walaupun bahasa Melayu ini banyak lenggoknya disebabkan banyak faktor sehinggakan Filipina dah menjadi bahasa yang berlainan sedikit berbanding dengan bahasa Melayu. Pada zaman dahulu..benua asia banyak pengaruh besarnya adalah dibawah kerajaan china dan jepun (sebelum kedatangan sebelah barat) dan bahasa Melayu sangat selalu digunakan di mana - mana sahaja terutama di kawasan pelabuhan. Full Stop!

dahla tu.. mana la isi entry nie yer..(entah Sakura suke pusing2 dulu hehehe)
---------------------------------------------------------direct to da point-----------------------------
nie ha Sakura nak tunjuk mende ni ha...
jom kita berkenalan dengan uncle raymondcrooke.





SiaPA? Sakura nie kaki youtube..bukan tukang upload..tukang like dan tengok je. daripada tengok tv berbayar..baik tengok media percuma..bayaran internet "berbaloi"konon.
So, uncle ni wujud di youtube. dan saya tak kenal pon uncle ni.. Just i like him because he can sing . :) and.. pandai nyanyi lagu bahasa Melayu...wah.. sangat rase bangga ...eh, tapi taklah bangga hidung tinggi perasan semacam.. biase2 je.. Sakura cuma terfikir macam mana lelaki ini menyanyi tanpa perlu fikir banyak kali yang bahasa Melayu tak best. Sebab Sakura rase ramai artist wannabe kat luar sana ni..sangat tak suka nyanyi lagu bahasa Melayu..lagi2 lagu tradisional....humm.fikirkanla.
Uncle nie nyanyi banyak bahasa lain jugak... :)..multilanguage singer gtuw..


(pasal kpop xyah kait lagi..).. Jom tengok video die..

 


Bawah Ini..just tribute for myself..muahaha


okay...:) peace no war..
sapa2 nak follow uncle ni boleh la pergi ke :

No comments: