Since 2010

Since 2010

Tuesday, May 3, 2011

Prince Of Pop Bukan Korean POP

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Semoga anda semua ambil perhatian. Sakura di sini bukan ingin "menegakkan benang yang basah" atau apa - apa yang anda fikirkaN (perkara serong) mengenAi Prince Of Pop.

Entry ini khas untuk teman - teman Sakura yang mengatakan Prince Of Pop hanya meniru "kpop"...
adakah kerana sebab mereka minat kpop? Kalau anda rasa begitu. anda sebenarnya salah.

Sakura tak nafikan P.O.P. memang minat KPOP...Tapi P.O.P. bukan KPOP.... mereka KLPOP..
actually kalau letak MPOP pon best jgak. Sakura tak kisah sangat pasal itu. yang penting mereka tak tiru KPOP. Apa bukti yang Sakura kata mereka bukan tiru KPOP... P.O.P. tak pernah mengaku mereka KPOP.
Mana???? Menari bukan bermaksud KPOP .... mana2 tempat pon artis mereka menari.. Alahaiiii... Sebelum ADAM AF masuk VIP.. adakah anda perasan dia juga menari . kan kan kan (Dalam lagu STACY & ADAM)
BERKUMPULAN bukan bermaksud KPOP... KRU berkumpulan.. menari jugak,...hensem jugak...comel jgak... KRU, X Factor....mereka grup pop yang asal..... apa lagi???

Mana silapnya sampai anda kata P.O.P meniru??? Sebab anda tak tahu salahsilah industri muzik tanah air. YUPPPPP... (sila cari sendiri kat internet ok)... apa yang Sakura katakan... negara kita berevolusi dari semasa ke semasa... Sakura akui artis banyak mendominasi genre muzik di Malaysia..BAlada , Indie , Rock, Irama Tradisional... .. Artis berkumpulan yang genre pop jarang.. bila dah muncul semula pop... orang kata kita tiru orang.. walhal.. masa tu tiada artis yang sanggup jadi artis pop sperti KRU sehingga sekarang... (alahai..ade satu grup tu lagi mantap tariannya...tapi Sakura still lupa nama grup yang sama tua ngan KRU)..

So, P.O.P tak tiru KPOP...

Habis tu P.O.P. betullah? macam mana dgn artis lain??? hurm... mereka kenalah jelaskan sendiri kalau mereka silap.. tapi ahli P.O.P.... memang dah katakan grup mereka x ada kene mengena dengan kpop..(bak kata cat farish)...

______________________________________________________________________
Entry ini adalah respon daripada kewujudan AntiFan FakeKPOP di Malaysia...
Conclusion: takkan ada artis kpop di malaysia melainkan Korean company ambil mereka jadi artis kpop di korea. Contoh paling baik Aizdean di jepun, Aiz memang artis JPOP.

-------------------------
entry berkaitan :




6 comments:

chanz said...

at least depa tak claim depa tu "the first kpop ever in malaysia..." :)

Fatin Sakura said...

btol bto btol

FurBall said...

mungkin sbb cara penyampaian mereka dan cara penampilan mereka lebih kurang depa kat korea kot.sbb wat masa nih lambakan artis ala2 jpn dan korea kan.so salah sangka senang jew di situ. tp kalu nak tgok justin bieber pon rambut ala2 korea turun bawah macam tuh.tp orang duk panggil rambut justin bieber.padahal korea lg awal wat rambut mcm tuh..jejeje~_~

dulu time kru, 4u2c sume tuh geng rnb rap hip hop..jejeje...~_~

Fatin Sakura said...

wah, panjang nye komen mus.. tapi kan... ade satu mende yang Sakura kisahkan..kenapa nak bawak MPOP, KLPOP...dulu mana ade mende nie..dulu Malaysia POP.. kan kan kan?

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

besh ke dorang sakura?? xpernah layan lagik group2 malaysia ni..hehe.
tapi mmg xtahan ngan kump gula-gula tue, perasan korean la plak..uweekk

Fatin Sakura said...

Nak kata best, x lah sehebat grup V.I.P.. tapi boleh kata antara grup nice yang boleh diterima akal. Sakura kenal lama dah grup ni.. so Sakura punya sudut pandangan kata grup nie best la.. :)
bnyak lg kena baiki..