Since 2010

Since 2010

Thursday, February 24, 2011

Social Network+ing bersama Sakura

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Okay, Sakura nak cerita pasal Social Networking ni ha.. Mari berkenalan dengan nya....--->

----->Credits to Google<-----

Apa itu Social Network? Apa beza ia dengan Social Networking? 
Dari segi bahasa, 'social networking' ini maksudnya suatu struktur perhubungan masyarakat/individu/organisasi atau apa jua bentuk yang terbina untuk tujuan saling berkait antara satu sama lain selain dari menjadi satu fungsi komunikasi.
Manakala, 'Social Network' pula lebih kepada memberi jalan/cara kepada masyarakat/individu/organisasi dalam berkomunikasi secara jarak jauh atau digital. Dalam kata lain....samo jo maknonyo lebeih kure...

Mari kita perkenalkan top 5 social network yang berjaya menambat hati Sakura:

1# Facebook
Mula berdamping dengan facebook masa umur 16 Tahun, urm..tapi nak cerita time tu, sorang jer kawan Sakura. haha...tapi sekarang?? haha..ramai la..

2# Twitter
Kenal twitter dah lama, jatuh cinta kat twitter masa umor...19 tahun. Itupun sebab kawan Sakura a.k.a Ijat yang promote...last2 happy bertwitt...twit twit!

3# Friendster
Masih lagi menjadi teman dari sekolah menengah sampai la universiti, bila dah keje x layan sangat da. Bukak pun jarang2 da. Tapi aktif sebab Sakura pon ade blog kat FS...hehe

4# Tagged
guna masa universiti period sahaja..urm..still guna..tapi slalu ponteng ...hahaha...x suke widget dier...agak nyemak..

5# Myspace
sebenarnya sama je taraf ngan friendster tapi itula...add kawan yang takde fb,fs, tagged...tapi still online sejak bangku sekolah menengah lagi

okay!..dah dah.. cukup la pengenalan bagi top 5 social network yang Sakura tengah guna sekarang..ehehe

Sekian!

2 comments:

lea said...

blog???
social network jugak kan kan?

Fatin Sakura said...

a'a la...hehe...tapi die kategori blogging...bukan direct comunication..